Filip Petrušev (©Starsport)
Filip Petrušev (©Starsport)

Ništa od Partizana i NBA lige? Petrušev na meti šampiona Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 12:50

Nije još ozvaničeno, ali se ozbiljno kuva...

Željko Obradović se nadao da će ga dovesti da pokrije pozicije petice, menadžeri su se nadali prvom krugu drafta i mestu u NBA ligi, ali bi prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta Filip Petrušev mogao da karijeru nastavi u Turskoj, konkretnije u Anadolu Efes Vasilija Micića.

Petruševa je posle nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre draftovala Filadelfija kao 50. pik, potom su ga i probali u Letnjoj ligi – baš noćas je odigrao 12 minuta protiv Minesote i upisao dve rampe – ali je sasvim jasno da on sledeće sezone neće dobiti šansu u Seventisiksersima.

Izabrane vesti

Partizan je figurirao kao opcija, jer crno-beli uprkos angažovanom prelaznom roku nisu uspeli da ekipu pojačaju željenim brojem domaćih igrača – izuzetak su Aleksa Avramović i Alen Smailagić – ali će Petrušev po svoj prilici ipak u Evroligu, u Efes, da ga Micić hrani asistencijama.

Pod uslovom da se naravno izbori za minutažu u jakoj konkurenciji veterana Brajana Danstona i Tibora Plajsa. U Istanbulu bi Petrušev trebalo da odmeni Sertaša Šanlija, koji je otišao u Barselonu. Efes je opipavao i puls Džoka Lendejla - otišao u San Antonio Sparse - i Tarika Bleka, ali je na kraju izabrao Petruševa.

Nije još potpisano, ali bi sve moglo da bude završeno već koliko sutra.

Podsetimo, prošle sezone Petrušev je proglašen za MVP-a Jadranske lige, pošto je u dresu Mege u proseku beležio 23,6 poena uz 7,6 skokova. Kao nagrada – ugovor sa aktuelnim šampionom Evrope.


tagovi

Vasilije MicićEfes Pilsen

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara