""
""

Nižnji šokirao Pionir, Zvezda na Lijetuvos u nastavku Evrokupa!

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.02.14. | 21:05

Crveno-beli nisu imali lek za Antonova, koji je u finišu odveo ruski tim do zlata vredne pobede...

Košarkaši Crvene zvezve još jednom nisu uspeli da savladaju ekipu Nižnjeg, a ovaj poraz znači i da će Beograđani u narednoj fazi Evrokupa igrati protiv starog poznanika - Lijetuvos Ritasa, koji je na svom terenu savladao Cedevitu posle vrlo uzbudljive završnice. Otprilike istu kolika je bila u Pioniru! Okršaj Antonova i Dženkinsa u poslednjih nekoliko minuta meča pripao je ruskom internacionalcu, pa je tim iz Novgoroda slavio sa 74:78 i tako kaznio crveno-bele za vrlo lošu igru na obe polovine terena, posebno u napadu...

Dodatni problem po domaći sastav predstavljala je povreda Ivana Radenovića na samom početku meča, pa je gotovo 20 minuta na parketu proveo mladi Tejić. Čak je i Rebić u jednom momentu dobio priliku, ali to nije bilo dugog veka.  

Izabrane vesti

Gosti su znatno bolje otvorili susret. Zahvaljujući jakoj odbrani, brzim kontrama, ali i greškama igrača Zvezde izabranici Zorana Lukića su kroz dobar deo prvog poluvremena vodili glavnu reč na terenu. Panin i Brezec su bili predvodnici tima iz Novgoroda, koji su na kraju prve deonice doneli i sedam poena prednosti (16:23). Igrači Zvezde su u prvom kvartalu imali čak šest izgubljenih lopti, igrali su bez neke ideje u napadu, a najveće glavobolje zadavali su Brezec Panin, koji su ubacili po sedam poena. Kod domaćina Blažič je imao šest, ali ni energični Slovenac nije imao lek za jaku odbranu Rusa. 

Crveno-li su ulaskom Dženkinsa dobili na svežini, što je vrlo brzo donelo željeni rezultat. Uz pomoć navijača, domaćin je do polovine druge deonice preko Nelsona Dragićevića došao prvo do izjednačenja (29:29), da bi prvom trojkom popularnog Admirala Zvezda povela sa 33:31.

Ipak, ni gosti se nisu predavali, već su zadali ogromne muke rivalu do poslednjeg zvuka sirene. Gubanov Antonov su tu imali najveći udeo, ali je Marjanović imao spreman odgovor, pa je rezultat posle 20 minuta iznosio - 41:40.

Vrlo neizvesna, tesna i fizički vrlo zahtevna borba nastavljena je i u drugom delu igre. Nižnji je uspela da veže nekoliko napada i vrati vođstvo, a navijači nisu bili u prilici da gledaju preterano lepu košarku. Uz dosta kontakta, na ivici faula igrali su i jedni i drugi, sudije su u pojedinim momentima puštale i vrlo grubu igru, ali su crveno-beli uspeli da se priviknu i na ovakav ritam. Nelsonova minijatura, kako u odbrani, tako i u napadu, vratila je Zvezdi kakvu-takvu prednost, a rezultat pred početak poslednjih deset minuta bio je 58:55. 

Lošim odlukama u napadu domaćin je konstantno držao Ruse u igri, a da situacija bude još gora, Ročesti je polovinom deonice doneo prednost Nižnjem i činilo se da će gosti prirediti još jedno neprijatno iznenađenje. Ipak, u trenucima kada se rezultat lomio puleni Dejana Radonjića zaigrali su vrlo jaku odbranu, koja je rezultirala ulazom Dženkinsa i zakucavanjem Nelsona za novi preokret - 66:64. Isti igrač je realizovao i naredni napad, ali su Baburin i Ročesti uzvratili istom merom. 

Klackalicu su držali Dženkins i Antonov, a u rezultat pred početak poslednjeg minuta bio je 70:71, uz napad gostiju. Antonov je ponovo bio precizan, potpuno nezaustavljiv, pa su Rusi poveli sa tri poena. Dženkins je u narednom napadu pogodio dva bacanja za rezultat 72:73 17 sekundi pre kraja, a brzi faul odveo je Ročestija na liniju penala. Iako je prvi promašio, drugi je ubacio. Dženkins je ponovo bio precizan posle napada, ali su Antonov i Ročesti ugasili Pionir i Crvenu Zvezdu poslali na dvoboj sa Lijetuvos Ritasom.

Najefikasniji igrač u domaćem timu bio je Dženkins sa 25 poena, Nelson je ubacio 19, a na drugoj strani Antonov je postigao 20, dok su Ročesti i Brezec dodali po 14.

(FOTO: MN Press)


tagovi

kk Nižnji NovgorodSrbijaEvrokupFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara