"Andres Noćioni"
"Andres Noćioni"

Noćioni za MOZZART Sport: Srbija živi za košarku, zato i jeste toliko dugo u samom vrhu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.08.14. | 12:45

"Nismo izašli na teren sa pravim stavom i Srbija je zasluženo slavila", poručio je 34-godišnji krilni centar

Andres Noćioni

Osim Saletovih Orlova, koji su se na najbolji mogući način predstavili srpskoj publici u Kombank Areni, ljubitelji košarke u Srbiji imali su priliku da, možda i po poslednji put uživo, u dresu nacionalnog tima vide asove poput Luisa Skole, Pabla Priđonija, Lea Gutijereza i Andresa Noćionija

Izabrane vesti

A upravo je 34-godišnji Noćioni izdvojio nekoliko minuta svog vremena kako bi sa novinarom MOZZART Sporta porazgovarao o polufinalnom meču turnira "Ačibadem Trofej Beograda" i predstojećem Mundobasketu.
"Nema tu šta mnogo da se kaže - mi nismo igrali dobro, Srbija jeste i to je to. Tokom poslednjih nekoliko dana proputovali smo mnogo i to je sigurno ostavilo traga na nama. Nismo izašli na teren sa pravim stavom i Srbija je zasluženo slavila", rekao je Noćioni za MOZZART Sport, a zatim nastavio:
"Što pre moramo da se oporavimo od ovog poraza i pronađemo način da budemo u najboljoj mogućoj formi pred start Svetskog kupa".

Kvaliteti srpske reprezentacije dobro su poznati iskusnom krilnom centru, koji je imao samo reči hvale za Orlove i njihovu igru
"Srbija je oduvek imala talentovan tim, mladi igrači su uvek tu u pogonu i praktično stalno je moguća smena generacija. Dosta se razlikuje od Argentine. Vaša zemlja živi za košarku, to je najvažniji sport ovde. Igrači su prilično visoki, snažni, uz to i talentovani i to je razlog što je Srbija uvek u samom evropskom i svetskom vrhu".

O očekivanjima na ovogodišnjem Mundobasketu novopečeni košarkaš madridskog Reala rekao je sledeće:
"Znate kako, da bismo podigli nivo igre na neki maksimum moramo da damo sve od sebe u ove dve nedelje do početka šampionata. Naša želja je da prođemo grupu, odnosno da budemo u samom vrhu iste. Ali, to neće biti lak posao. Poslednjih meseci ostali smo bez nekoliko ključnih igrača i više nismo isti tim. To svi znamo, ali imamo kvalitetne mlade igrače sa klupe, koji su spremni da zauzmu mesto starijih kolega. Mi moramo da im pomognemo da se što pre uklope i adaptiraju na uslove igre. Ako na turnir uđemo sa pravim stavom, možemo da se nadamo nečemu".

Ekipi Hulija Lamasa faliće dva nosioca igre - Manu Đinobili i Karlos Delfino.
"Apsolutno. Oni su najvažniji šrafovi ovog tima, doprinose poboljšanju igre i utiču na to da se kompletan tim razigra. Trenutno nam takvi igrači fale u rosteru. Manu je neverovatan igrač, on ovu igru čini tako jednostavnom, saigračima uvek uprosti stvari na terenu. Sada, kada smo bez njih, moramo da pronađemo način da popunimo prazninu u igri i natempiramo formu za Svetski kup", zaključio je Noćioni

Argentina će u nedelju od 18 časova odigrati i meč za treće mesto sa selekcijom Portorika.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Andres NoćioniArgentinakošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket2014Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara