Ataman, Mahmutoglu i Larkin (FIBA)
Ataman, Mahmutoglu i Larkin (FIBA)

Novi Atamanov performans: Ne poštuju nas, imaju skrivene motive, ali će dvorana biti puna naših navijača

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 14:57

"Milioni Turaka koji žive u Berlinu učiniće Tursku zemljom domaćinom nokaut utakmica"

Evrobasket performans Ergina Atama. Ne zna se više ni koji. Taman su mnogi pomislili da će selektor Turske, potencijalnog protivnika Srbije u četvrtfinalu, biti malo tiši, jer je njegova selekcija ostvarila primaran cilj u Tbilisiju - plasman u osminu finala - on je nastavio da protestvuje za sve i svašta. Da li je nervozu kod trofejnog stručnjaka pojačala i informacija iz Istanbula (Šejn Larkin koji je hitno otputovao iz Tbilisija na Bosfor, neće dolaziti u Berlin, jer je na pregledima ustanovljeno da je slomio prst), ili 'kostur' nokaut faze gde ih na prvom koraku čeka Francuska sutra tačno u podne, tek Atman je ponovo rešio da "opali rafal" javnog negodovanja.

Izabrane vesti

"Doneta odluka da meč sa Francuzima igramo u 12 časova je pokazatelj velikog nedostatka poštovanja prema nama koji smo zauzeli drugo mesto. Cilj je da se spreči turska javnost da ispuni salu u Berlinu", kaže Ataman.

On ipak ne sumnja da će "milioni Turaka koji žive u Berlinu učiniti Tursku zemljom domaćinom nokaut utakmica".

"I dalje verujem da će se naši iseljenici žrtvovati i ispuniti prostoriju zastavama polumeseca i zvezda, čak i ako je termin meča veoma neprikladan."

Ni ovog puta Ataman koji je na meču sa Gruzijom pokušao da fizilki napadane sudije, zbog čega je isključen, nije se ugrizao za jezik i zaobišao priču u suđenju.

"Sve sudije s kojima sam razgovarao su istog mišljenja. Nakon što sam oetio kroz šta smo prošli tokom turnira i odnos prema nama, vidim skrivene motive, a ne greške", bio je direktan turski selektor .

OSMINA FINALA

10. septembar

12.00: Turska - Francuska

14.15: Slovenija - Belgija

18.00: Nemačka - Crna Gora

20.45: Španija - Litvanija

11. septembar

12.00: Ukrajina - Poljska

14.45: Finska - Hrvatska

18.00: Srbija - Italija

20.45: Grčka - Češka


tagovi

Ergin AtamanEvrobasketEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara