""
""

Novi udarac za Grčku: Papanikolau otpao, ne igra ni Adetokunbo?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.16. | 15:23

Heleni ostaju bez najvažnijih igrača...

Selektor košarkaške reprezentacije Grčke Focis Kacikaris imaće muku da sastavi najbolji tim za nadolazeći predolimpijski turnir. Šef struke Helena već je zbog povreda morao da precrta Jorgosa Printezisa i Lukasa Marvrokefalidisa, a sada je iz istog razloga odstranjen i Kostas Papanikolau!

Izabrane vesti

Prema pisanju grčke štampe jedan od najboljih igrača Olimpijakosa neće moći da pomogne saigračima zbog povrede skočnog zgloba, što predstavlja veliki udarac za Grčku.

Grci objavili spisak: Debituje Dorsi, trojica iz NBA, nema povređenog tandema

Otkako se vratio u domovinu posle neuspele epizode u NBA ligi Papanikolau je u dresu Olimpijakosa beležio čak 11 poena, pet skokova i dve asistencije po utakmici i jedan je od zaslužnijih za odbranu titule državnog prvaka.

Pored Papanikolaua svoje učešće u nacionalnom timu mogao bi da otkaže i Janis Adetokunbo! Naime, popularni Grčki frik možda neće dobiti dozvolu Milvokija da nastupi u kvalifikacijama, što je problem sa kojim se suočavaju mnogi timovi. Ali, Adetokunbo je nedavno otkrio da još nije ni razgovarao sa predstavnicima Baksa i da će tek videti kakve su šanse da se nađe u sastavu.

Heleni već imaju dovoljno problema sa rotacijom, a ako bi i eksplozivni atleta odustao, Grčka bi značajno umanjila šanse da se nađe na Olimpijskim igrama.

Grčka će kvalifikacije odigrati u Torinu, a nalazi se u grupi sa Meksikom i Iranom, dok su na drugoj strani Italija, Hrvatska i Tunis. Kao što je poznato samo pobednik turnira ima pravo odlaska u Rio. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

kvalifikacije za Olimpijske igreKostas Papanikolaukošarkaška reprezentacija GrčkeJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara