Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Nurkić donirao 125 tona hrane najugroženijima u Bosni i Hercegovini

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.05.20. | 17:32

Velika donacija centra Portlanda rodnoj zemlji

Nekako se čini da je pandemija virusa korona uspela da izvuče ono najbolje iz ljudi. Brojni ljudi iz sveta sporta su se pokrenuli, donirali ogromne količine medicinske opreme i novca, a sve kako bi se čitava situacija razrešila što brže i povoljnije.

Tako je bosanski centar, Jusuf Nurkić, koji ujedno nastupa za Portland Trejl Blejzerse, donirao ukupno 125 tona hrane humanitarnoj organizaciji Pomozi, koja će hranu raspodeliti najugroženijim porodicama u našoj komšijskoj zemlji. Ista organizacija je putem Fejsbuk grupe zahvalila igraču na velikoj pomoći.

Izabrane vesti

„Ovo je uveliko olakšalo našu misiju, koja za cilj ima da se dođe do 500 tona hrane, koju ćemo podeliti tokom ovog meseca ljudima koji za to imaju potrebu širom Bosne i Hercegovine“.

Oni su takođe istakli da je tokom minulih godina, Nurkić već pomagao brojne druge humanitarne organizacije, ali da je ovo pri put da je odobrio da se objavi njegovo ime na listi donatora. Veruje se da će se na taj način mnogi drugi ponuditi da pomognu ljudima koji se nalaze u teškoj situaciji, naročito nakon krize izazvane pandemijom.

Bosanski centar je pre odlaska u NBA ligu igrao za Cedevitu i Zadar, a „preko bare“ pored nastupa za Portland ima iskustvo igranja u Denver Nagetsima. U sezoni 2018/19 prosečno je beležio 15,6 poena na 72 odigrane utakmice za Portland.


tagovi

Jusuf Nurkić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara