Teri Tarpi (©fiba.basketball)
Teri Tarpi (©fiba.basketball)

Obradović dobio poverenje Monaka, pa pojačanje: Potpisao francuski reprezentativac Teri Tarpi

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 14:28

"Sličan sam profil igrača kao Džon Braun, sa željom da budem svuda na terenu", rekao je doskorašnji košarkaš Le Mana po parafiranju saradnje sa Kneževima

Najavljeno još tokom sezone, sada je i ozvaničeno. Teri Tarpi je novi košarkaš Monaka i to je prvi potez Kneževa otkako su osvojili istorijsku titulu u Francuskoj, ali i ukazali poverenje treneru Saši Obradoviću.

Ovaj 29-godišnji krilni košarkaš je skrenuo pažnju na sebe nastupima u dresu francuske reprezentacije tokom Evrobasketa prošle godine, pre svega zalaganjem u defanzivi. U Le Manu je od 2017, otac mu je takođe nastupao za taj klub, a osvojio je i titulu u LNB Pro A ligi 2018. godine.

Izabrane vesti

Sada je postao prvo pojačanje Monaka za narednu sezonu, ali i na duže staze, pošto je parafirao trogodišnju saradnju. U sezoni za nama je beležio 8,9 poena, 4,8 skokova i 3,4 asistencije na 26 nastupa u prvenstvu. Konačno će debitovati u Evroligi. Sasvim zasluženo.

"Trener Obradović i ja smo imali dobar razgovor pre tri sedmice. Razgovarali o sličnim mentalitetima, njegovom načinu vođenja ekipe i šta želi od mene, a što se mene tiče, ostaću svoj. Naučio sam u Francuskoj da se prilagođavam sarađivajući sa različitim trenerima. Sličan sam profil igrača kao Džon Braun, sa željom da budem svuda na terenu", rekao je Tarpi po potpisivanju saradnje.




tagovi

Teri TarpiKK MonakoSaša Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara