(© Star sport)
(© Star sport)

Obradović: Jeste li gledali NBA? Igrači: Nismo, spavali smo! Željko: Da vam prepričam

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 14:13

Nikola Kalinić o posvećenosti trenera Partizana

Košarka, svuda i uvek. Bez prestanka i izuzetaka. Nađe se prostora i za privatni život, za kafanu koja u nas Srba ima status instituacije, ali zna se za šta živi Željko Obradović.

I to se ne menja. Igra ga čini velikim. Posvećenost njoj. Detaljima. Pokušaj da svakim danom nešto novo nauči. Zato je razumljivo što ponekad ne spava, kako bi em bio u toku šta se događa na svim meridijanima, em pokušao nešto od savremenih trendova da primeni u sopstvenom radu.

Izabrane vesti

O tom fanatizmu govorio je i Nikola Kalinić, ispričavši anegdotu iz vremena dok su sarađivali u Fenerbahčeu, a koja ilustruje da je Željko Obradović spreman da uči dok drugi spavaju. Zato i jeste najtrofejniji trener Evrope.

Elem...

„Željko živi za košarku, doslovce 24 sata dnevno joj je posvećen. Bilo je situacija kad bi dolazio na jutarnje treninge i pitao nas da li smo gledali neke od NBA utakmica prethodne noći. Odgovarali smo negativno, jer smo vodili računa da se naspavamo i odmorni pojavimo na treningu. Onda bi Obradović počeo da analizira ko je šta uradio na konkretnoj utakmici. Zbog takvih detalja svatite da zaista voli sport“, prisetio se Kalinić za Basketballsphere.

Bivši reprezentativac Srbije je pod Žocovom palicom igrao pet sezona i za to vreme postao osvajač Evrolige, trostruki prvak Turske, triput je osvojio i tamošnji kup. Tokom saradnje u Istanbulu aktuelni trener Partizan Mozzart Beta ga je učinio boljim igračem.

Plamen u njemu i dalje gori i to je ono što ga čini najboljim trenerom. Čak i posle svakog uspeha zadržava u sebi motivaciju da nastavu dalje. Zato se izdvaja“, primećuje Nikola Kalinić.


tagovi

Željko ObradovićKK PartizanNikola Kalinić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara