""
""

Obradović, Kićanović, Ivković i MOZZART na jednom mestu: Čačani, spremite se, Želovo ponovo sija!

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.08.17. | 14:06

Naša kompanija nastavlja akciju “100 terena za jednu igru”, Kićanović kaže da je Srbija dobila najlepši košarkaški teren

Nije to nikakav lokal patriotizam, još manje subjektivnost. Postojale su, a i dalje postoje, neki nenapisani košarkaški zakoni koji su važili prvo na prostranstvima SFR Jugoslavije, a sada Srbije... Jedan od njih glasi: "Opereš ruke u Moravi i večno ostaneš opčinjen kraljicom igara".

Tako su stasali Željko Obradović i Dragan Kićanović, tako su stasali i brojni drugi košarkaški asovi iz Čačka predvođeni Radmilom Mišovićem koji su još od kratkih pantalonica tapkali basketaru na čuvenom čačanskom Želovu.

Izabrane vesti

Rekao je jednom prilikom Dragan Kićanović da mu je bilo teže da pobedi Sovjetski Savez nego  lokalnu ekipu na Želovu... Tu romantičnu - ali istinitu priču - forsirao je i  Željko Obradović.

Ta dva košarkaška patrijarha pojačana dekanom evropske košarke Dušanom Dudom Ivkovićem, bili su i biće danas na starom mestu. Došli su da podrže veliku akciju kompanija MOZZART "100 terena za jednu igru".

Jubilarni 50. obnovljeni košarkaški teren biće otvoren u Čačku u čast košarkaškog grada, KK Železničar i legende Dragana Kićanovića.

Danas od 18 časova Čačak će biti mesto okupljanja velikih poznavalaca i ljubitelja košarke, ne samo iz ovog kraja, već i šire. Kompanija Mozzart je zajedno sa KK Železničar pripremila svojevrstan događaj koji će ostati upisan u istoriju kluba, grada i terena koji ima veliki značaj za sve Čačane.
"Znamo mi dobro šta je za sve nas značilo i znači Želovo! Zato nema ništa logičnije nego da novi, a opet stari, dobri teren ponese ime po Draganu Kićanoviću. Svi smo odrastali na tom kultnom mestu, pa kompaniji MOZZART dugujemo veliku zahvalnost za 50. obnovljeno igralište koje će i dalje rasađivati mlade košarkaše! Hvala, nastavite tako", rekao je najtrofejniji trener Evrope, Željko Obradović, a na njegove reči se nadovezuje i njegov kum, Dušan Duda Ivković, legenda o kojoj ne treba puno govoriti! Ceo svet zna ko je Duda, a Čačak se i s njim danas na Želovom ponosi…
"Na prvom mestu moram da pohvalim kopaniju MOZZART i akciju 100 terena za jednu igru! Reč je o velikom danu, velikom poslu na radost svih u čije ime je obnovljeno i naše Želovo igralište. Zbog toga je logično da Željko i ja budemo uz Kićana, jer smo zajedno odrastali sa Želovim, Borčevim igračima, Palilulcima, kao i sa velikim Radmilom Mišovićem! Zato smo svim srcem uz Kićana i MOZZART", zaključio je večno neponovljivi košarkaški mađioničar Dušan Duda Ivković.

A kako će posle današnjeg otvaranja izgledati teren na Želovu. Biće moderan, ali opet tradicionalan. Žocovi, Kićini, pa i citati selektora Aleksandra Đorđevića predstavljaće svedočanstvo kontinuiteta pravljenja šampiona.

Taj kontinuitet na modernizovanom terenu biće lakše nastaviti.
"Video sam slike Želovog igrališta u novom ruhu, i uveren sam da taj teren nije najlepši u Srbiji… On je najlepši u celom regionu! Pored novog fizičkog izgleda, bitno je da duh Želovih obruča ostaje neokrnjen, pravi, naš, a opet neponovljiv. Teško je naći reči kojima bih opisao zahvalnost. Normalno da mi je porodica najsvetija tačka u i oslonac u životu, ali ovaj trenutak je po značaju moment koji se može porediti sa navedenim ljubavima", rekao je Dragan Kićanović za MOZZART Sport.

Humanitarni karakter događaja dodatno je ujedinio sve na terenu oko jednog cilja – što više pogođenih trojki za čačansko porodilište!

Takođe, publika će moći da uživa u dva filma o KK Železničar i o MOZZARTOVOJ akciji "100 terena za jednu igru".

Naravno na novoj podlozi odigraće se i dve revijalne utakmice između pionira i prvih timova Borca I Železničara.

Do sada je kompanija Mozzart obnovila terene u Pirotu, Prijepolju, Feketiću, Zrenjaninu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji, Velikoj Drenovi, Kruševcu, Valjevu, Šapcu, Pribojskoj banji, Labudovom brdu, Mačvanskoj Mitrovici, Beloj Crkvi, Svilajncu, Preševu, Negotinu, Rumi, Novom Sadu, Nišu, Kovinu, Obrenovcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Raškoj, Novoj Varoši, Bačkoj Palanci, Zaječaru, Bajinoj Bašti, Lazarevcu, Čukarici, Paraćinu, Čukaričkoj padini, Ubu, Savskom vencu, Vrbasu, Užicu, Kikindi, Inđiji, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Prokuplju, Smederevskoj Palanci, Apatinu… I biće ih još. Nastavljamo do svih 100 obnovljenih terena!

Pišu: Đurđe Mečanin i Miloš Milić


tagovi

100 terena za jednu igruDragan KićanovićDušan IvkovićEvropaSrbijaŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara