Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Obradović: Neiskusne greške kada se utakmica lomila

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 21:20

„Nismo zaustavili njihov nalet. Trebalo da je da odigramo drugačije, da budemo strpljiviji. Imali smo šansu. Napadački smo mogli drugačije“

Crvena zvezda je odlično krenula meč protiv Real Madrida, vodila je i sa 13 razlike, ali je u drugom poluvremenu pala, Real je podigao ritam, pogodio neke šuteve i time prelomio utakmicu.

O svemu tome govorio je i trener Zvezde, Saša Obradović, koji je istakao da je neiskustvo presudilo na ovoj utakmici. Nije pokazao Obradović preterano nezadovoljstvo, ipak je protivnik bio Real. Ali, zna šta njegov tim može bolje.

Izabrane vesti

Čestitke Realu, zaslužili su pobedu. Odigrali smo naivno u drugom poluvremenu. Nismo zaustavili njihov nalet. Trebalo da je da odigramo drugačije, da budemo strpljiviji. Imali smo šansu. Napadački smo mogli drugačije“, rekao je Obradović.

Kao ključne momente ističe početak treće deonice kada su gosti uspeli da se vrate u meč i preokrenu.

Real je uvek favorit i to ne treba zaboraviti. U momentima kda je teško prave dobre procene. Imali su vremena da se spreme i osveže. Mene boli što u nekim fazama kada se utakmica lomi, u različitim fazama, da bismo pobeđivali velike ekipe ne smemo da dopustimo padove. U svlačionici smo rekli da hoćemo da igramo organizovano. Pravili smo neiskusne greške. Nismo pravili faulove. Ne smemo da pokazujemo neiskustvo na ovom nivou. Neke lake pasove nismo realizovali“, rekao je Obradović.

Jedno od pitanja bilo je vezano za to koliko je umor uticao na ovakvu igru Zvezde?

Šta znači umor? To kao deo igre uvek postoji, boriš se sa time. Mislim da je više neiskustvo. Vidiš evroligaške igrače koji znaju kako da se ponašaju u teškim momentima i nas koji smo gubili lopte. Dobro smo trenirali, svi su u dobroj formi osim Obrajanta. Nedostajalo nam je i discipline“.

Trojke Reala u poslednjim momentima četvrtina?

To će da se dešava i na to ne možeš da imaš uticaja. Moramo da odradimo bolje ono na šta možemo da utičemo“, zaključio je Obradović i dodao da Zvezda mora da vodi računa i o utakmicama u Jadranskoj ligi koje su prioritet.

Trener Reala Pablo Laso, bio je zadovoljan trijumfom.

Srećan sam zbog pobede. U prvom poluvremenu smo pravili mnogo grešaka, izgubljenih lopti, nismo igrali dobro. Zato smo dobro odigrali u trećoj deonici, bolje smo delili loptu. Ostali smo u igri, odgovorili smo u teškim momentima“, rekao je Laso.


tagovi

Saša Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara