Željko Obradović (©Star Sport)
Željko Obradović (©Star Sport)

Obradović: Prepotentno bi bilo očekivati da sve bude isto, želim da se ponovi energija i motivacija

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.06.22. | 21:37

"Igrači Zvezde odigrali su ukupno oko 200 finala, moji negde malo ispod 80. Da bismo pobedili u ponedeljak moraćemo da budemo bar kao večeras. Uradićemo sve da se pripremimo fizički i psihički da odigramo što bolju utakmicu"

Koliko Dejan Radonjić nije, toliko je Željko Obradović imao razloga da bude zadovoljan posle četvrte utakmice finala Jadranske lige. Partizan je dominirao, Partizan je odigrao najbolju utakmicu sezone, Partizan je razbio večitog rivala i zakazao majstoricu u kojoj će protiv sebe imati ne samo košarkaše Crvene zvezde, već i dvoranu Aleksandar Nikolić obojenu u crveno-belo.

Devetostruki šampion Evrope i čovek koji je Partizanu doneo najveći uspeh u klupskoj istoriji kaže da su se ispunile sve reči koje je izgovarao posle drugog i trećeg susreta, što ga je posebno obradovalo.

Izabrane vesti

"Najvažnije je da je 2-2. U plej-ofu nije važno sa kojom razlikom se pobeđuje, već da pobediš i ideš dalje. Zaslužili smo da se vratimo i igramo petu, odlučujuću utakmicu. Sve ono što sam pričao posle protekle dve utakmice ostaje – požrtvovanost na vrhunskom nivou, odgovor na Zvezdinih ranih osam razlike odličan. Zaista želim da čestitam igračima na izuzetno dobroj utakmici. Nadam se da ćemo moći da skupimo dovoljno energije, želje i morala u ova dva dana da odigramo dobru utakmicu u ponedeljak", poručio je Obradović.

Partizan je igrao sa neverovatnom energijom manje od 48 sati pošto je završena treća utakmica, u čemu je tajna? 

"Najiskrenije sam igračima čestitao već na poluvremenu. Bili su izuzetno koncentrisani, potrošili mnogo energije u odbrani, ali smo bili i izuzetni u napadu, pre svega pametni, znali smo gde treba da napadamo. To nam je falilo ove sezone. Nadam se da ćemo takvi da budemo i u ponedeljak. Utakmica će biti zahtevna, to je stvar psihologije, želje, opterećenja... Probaćemo da uradimo sve što možemo, znam da će i Crvena zvezda. Nadam se da ćemo posle pete utakmice pričati samo o košarci".

Koliko će prethodno iskustvo igrati ulogu u majstorici?

"Igrači Zvezde odigrali su ukupno oko 200 finala, moji negde malo ispod 80. Da bismo pobedili u ponedeljak moraćemo da budemo bar kao večeras. Uradićemo sve da se pripremimo fizički i psihički da odigramo što bolju utakmicu. Crvena zvezda je preiskusan tim, znaju da igraju ovakve utakmice, niko ne očekuje da će opet igrati kao večeras, očekujem da će probati da odigraju potpuno drugačije".

Šta očekujete od svoje ekipe u ponedeljak?

"Želim da vidim našu istu energiju, želju i motivaciju, kao i pravi izbor šuta. Šut je varljiva kategorija, ali kada se biraju dobre situacije, izgrađene situacije, kada je igrač sam na šutu... Zna se da šut otvara mogućnost skoka u napadu. Kada ne ide, onda se igra odbrana. Bilo bi prepotentno očekivati da odigramo utakmicu kao večeras u tom aspektu"

Večeras su se svi igrači upisali u listu strelaca, dali svoj doprinos pobedi, a mladi su posebno ostavili utisak željom i energijom...

"Pričamo sa igračima dosta, individualno i timski, dosta koristimo snimke za analize. Bio sam presećan kako su naši igrači reagovali u napadu. Madar i Avramović su maksimalno kontrolisali utakmicu, to je ono što me na kraju čini srećnim. Da vidim da moji igrači konačno shvataju šta su naše prednosti i kako treba da izgledamo na parketu", kaže Obradović i dodaje:

"To je san svakog trenera, da svi igraju i iznesu teret... Bitno je da su mladi nastavili da igraju u dobrom ritmu, što su bili nesebični, nastavili su tamo gde su oni stariji počeli".

Poslednja utakmica regionalnog takmičenja za sezonu 2021/22 igra se u ponedeljak od 20 časova, kada je domaćin Crvena zvezda.


tagovi

KK PartizanABA ligaFinale Jadranske ligeŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara