Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Obradović: Protivnik sam svega lošeg u košarci, a zašto se drugi ne jave da o tome pričaju?

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 00:11

“Vi kao novinari treba da pišete o tome ko podgreva ovakvu atmosferu, ne treba da se gleda u prazno i zvižduće, sve je dobro poznato“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Nisu uspeli košarkaši Partizan Mozzart Beta da pobede večitog rivala u drugom uzastopnom večitom derbiju. Porazom od Crvene zvezde u niškom Čairu ostali su bez šanse da se bore za prvi trofej u sezoni i prilike da uzmu Kup Radivoja Koraća prvi put nakon tri godine.

Izabrane vesti

Željko Obradović je na konferenciji za novinare bio vidno ljut, a imao je dosta toga da kaže... Pre svega o prekidu, tenzijama, atmosferi...

“Moj stav o tome je poznat, od prvog dana pričam. Zašto se drugi ljudi ne javljaju, da pričaju o tome – ne znam. Mogu da pričam o navijačima Partizana. Protivnik sam vređanja, gađanja predmetima, bilo kakvih događaja te vrste. Zašto derbiji u Evroligi mogu da se igraju bez problema, a u našim takmičenjima ne? Vi kao novinari treba da pišete o tome ko podgreva ovakvu atmosferu, ne treba da se gleda u prazno i zvižduće, sve je dobro poznato“.

O utakmici...

“Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Otvorili smo utakmicu izvanredno, igrali dobro, a onda dozvolili Crvenoj zvezdi da se vrati, primili smo osam lakih poena. Pričali smo na poluvremenu o svemu, kako smo dozvolili da se vrate. Znam koliko su željni moji igrači, ali moraju da pokažu želju 40 minuta. Zvezda je imala kontru, pa se promaši zicer i niko od naših da ne brani, pa laki šutevi za tri poena... Bilo je grešaka u odbrani, ali i mnogo u napadu“.

U dahu je nastavio...

“Problem je bio taj što su Egzum i Ledej imali po četiri faula, kada su izašli to je bio naš najgori period utakmice. Lesor se u međuvremenu požalio na povredu i bez njih mi smo potpuno druga ekipa“.

Da li je problem bio u tome što je Partizan Mozzart Bet imao 15 izgubljenih i samo dve osvojene lopte?

“Apsolutno sam saglasan, to znači da nismo bili preterano zainteresovani da igramo odbranu. O tome moramo da razmšljamo i razgovaramo. Sada moramo ovo da zaboravimo, pa da se okrenemo meču protiv Fenerbahčea. Ostaju nam još dva takmičenja. Moramo da pokažemo veću želju, probao sam igračima da pričam da možeš da postaviš taktiku kakvu hoćeš ali, ako nema doze želje kakvu smo pokazali u prvom poluvremenu, uvek će rezultat da bude ovakav“.

Novinare je zanimalo da li se previše išlo na Dantea Egzuma u nekim trenucima?

“Pričati o detaljima utakmice nije ni vreme, ni mesto. Nećemo sad da se bavimo detaljima. Imam mnogo poverenja u Dantea Egzuma, ima odličnu glavu i pravi je igrač za nas“.

Ipak, Obradović ponavlja da je najveći problem bio u pristupu igrača...

“Vodi se računa o tome. Nama se nije dešavalo u prethodna dva meseca da primamo lake poene kada imamo probleme sa faulovima. Sada se to dešavalo stalno, sada moramo da se vratimo na ono kako je bilo. Sve je ovo sastavni deo igre. Da li su neki faulovi bili ili ne, tome neću da posvećujem pažnju, ovo je sve košarka. Sve polazi u pristupu, gde treba da razmišljaš o pobedi tima, a ne o svoja dva poena. Imali smo takvih situacija i večeras, nekih brzopletih šuteva“.

Danilo Anđušić kaže da se Partizan Mozzart Bet borio za pobedu, ali nedovoljno...

“Ne znam šta da kažem, sami sebe smo pobedili večeras. Otvorili smo meč odlično od prvog minuta, sa pravim pristupom u odbrani, onako kako želimo da izgledamo cele sezone, a onda se sve promenilo. U trećoj četvrtini se sve okrenulo, pravili smo neke faulove gde su oni postizali lake poene iz slobodnih bacanja. Okrenuli su utakmicu u svoju korist. Borili smo se, ali ne dovoljno, izgleda. Jedan trofej manje, naravno da nam je svima teško. Sutra je novi dan, okrećemo se takmičenjima koja su ostala. Želimo da nastavimo sa igrom koju smo prikazivali poslednjih mesec i po dana“, poručio je srpski reprezentativac i nastavio:

“Ponovo smo primili preko 80 poena, a u poslednjih mesec i po dana kada smo pobeđivali, dozvoljavali smo manje. U drugom poluvremenu dali su 50 poena i to je generalno razlog poraza“.



tagovi

Partizan Mozzart BetKK PartizanŽeljko ObradovićKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2023.

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara