Majk Džejms (©Shutterstock)
Majk Džejms (©Shutterstock)

Obradović slavio u Minhenu: Džejms spržio mrežicu, Anđušić ga pratio, Volden ubacio pet trojki

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.01.22. | 22:28

Lučić odigrao vrlo dobro, Jaramaz podbacio

Duel trenera nekadašnjih večitih rivala pripao je Saši Obradoviću. Monako je savladao Bajern u Minhenu rezultatom 83:78 (19:18, 21:17, 22:19, 21:24) i ponovo se ozbiljnije uključio u kombinaciju za Top 8. Sada ima osam pobeda baš kao još Asvel i Fenerbahče, s tim što tim iz Vilerbana zaostaje dve, a istanbulski sastav jednu utakmicu za večerašnjim rivalima.

Gosti iz Kneževine uglavnom su kontrolisali tok utakmice, prvenstveno dobrom odbranom kojom su sveli igrače Andree Trinkijerija na manji broj poena. U takvom taktičkom nadmudrivanju razliku je pravio bolji izbor pozicija za šut, gde je Monako uglavnom donosio kvalitetne odluke sa dstance, što je napravilo razliku kada se podvlačila crta.

Izabrane vesti

Kada je taj segment igre u pitanju, naravno, tada je u fokusu Majk Džejms. Najbolji igrač Monaka odigrao je utakmicu u odličnom ritmu od samog početka i samim tim spržio mrežicu sa 26 poena (10/17 iz igre) uz pet trojki iz sedam pokušaja! Dopisao je još šest asistencija i po četiri skoka i izgubljene lopte za indeks 23. Skakako je Džejms po živcima igračima Bajerna jer je i večeras bio gotovo napogrešiv kada se rešavala utakmica. Prvo pogotkom za dva iz teškog šuta nakon okreta čime je zaustavio poslednji nalet Bajerna, da bi onda trojkom na samom ulazu u poslednji minut definitivno odlepio Monako na nedostižnih 79:72.

Džejmsa je pratio odlični Danilo Anđušić koji je ubacio 16 poena uz 3/3 sa distance, što mu je druga najefikasnija partija ove sezone u elitnom takmičenju. Monako je utakmicu završio sa fantastičnih 70,6 odsto preciznosti u šutu za tri (12/17), gde su Džejms i Anđušić pogodili dve trećine hitaca!

Bajernu nije pomoglo ni rekordno veče Korija Voldena. Nekadašnji košarkaš oba beogradska velikana odigrao je partiju karijere sa 26 poena i indeks korisnosti 34, što mu je sada novi “plafon“ u Evroligi! Pogodio je pet trojki, sve u prvom poluvremenu kada je imao 17 poena. Susret je završio sa još pet asistencija, četiri ukradene lopte i dva skoka. Vladimir Lučić odigrao je utakmicu približno svog ranga sa 14 poena i dve asistencije, ali mu se u finišu susreta “skratila“ ruka kod nekih šuteva, mada je ceo tim Bajerna bio van ritma. Ognjen Jaramaz je posle rekordne večeri protiv Žalgirisa sada ipak podbacio. Ubacio je šest poena uz 1/6 za tri i 2/10 iz igre, a jedini dalekometni hitac ubacio je u finišu posle pet uzastopnih promašaja, kada je zaličilo da bi Bajern možda mogao da se umeša u igru za pobedu. Dopisao je i četiri uhvaćene lopte.

Za Monako veliki udarac može biti povreda Dontea Hola koji je odigrao samo četiri minuta pre nego što je morao napolje. Kada je jednom izašao, više se nije ni vraćao na parket, a susret je odgledao u civilu...

EVROLIGA – 21. kolo

Četvrtak:

Bajern Minhen – Monako 78:83

/Volden 26 – Džejms 26/

Barselona – Anadolu Efes 82:77

/Jokubaitis 16 - Larkin 17/

Petak:

18.00: (1,10) CSKA (23,0) Asvel (7,50)

20.45: (1,25) Real Madrid (17,0) Baskonija (4,40)

Odloženo:

Žalgiris – Crvena zvezda

Olimpijakos – Zenit

Olimpija Milano – Uniks

Fenerbahče – Alba

Panatinaikos - Makabi

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK MonakoKK Bajern MinhenMajk DžejmsVladimir LučićOgnjen JaramazDanilo AnđušićSaša ObradovićEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara