Denis Šreder (©AFP)
Denis Šreder (©AFP)

Odbio 84.000.000 dolara od Lejkersa da bi potpisao za 5.900.000 sa Bostonom - sad se vraća u Los Anđeles

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.02.22. | 16:35

Denis Šreder bi do kraja meseca ponovo mogao da zaigra u Holivudu

Nisu Los Anđeles Lejkersi uspeli da naprave nijedan trejd do isteka roka za razmene, pa im kao jedina mogućnost da se pojačaju ostaju slobodni igrači. Ipak, zainteresovani su za jednog koji je vezan ugovorom, ali bi uskoro mogao da dobije odrešene ruke - Denis Šredera. Nemački reprezentativac je u smiraj prelaznog roka napustio Boston i završio u Hjustonu, a sada bi mogao da napravi pun krug i vrati se u Stejpls centar, u kojem je nastupao prošle sezone, prenosio Jovan Buha sa Atletika.

Šreder je minulog leta odbio ponudu Lejkersa za produžetak saradnje, smatrao je da na tržištu može da dobije bolju. Kako se samo prevario. Jezeraši su mu nudili četvorogodišnji ugovor težak 84.000.000 dolara. - odbio je. Na kraju je završio u Masačusetsu gde je potpisao jednogodišnju saradnju za 5.900.000 dolara.

Izabrane vesti

Loša procena nekadašnjeg beka Atlanta Hoksa, s obzirom da se u dresu Seltiksa nije tako sjajno pokazao kako se nadao. Beležio je 14,4 poena, 4,2 asistencije i 3,3 skoka po meču. Na kraju je trejdovan u Hjuston u zamenu za saigrača iz reprezentacije Danijela Tajsa. Boston je put Teksasa poslao i Enesa Fridoma (Kanter) i Bruna Fernanda.

Ipak, u Tojota centru bi mogao da se zadrži daleko kraće nego u TD Gardenu, jer su Lejkersi zainteresovani da ga vrate u svoje redove. Očajnički im je potrebno osveženje u spoljnoj liniji i podrška za Rasela Vestbruka, a Šreder je pružao više nego solidne partije u purpurno zlatnom dresu. U regularnom delu sezone upisivao je 15,4 poena i 5,8 završnih dodavanja kao Jezeraš, 14,3 poena, tri skoka i 2,8 asistencija u doigravanju.

Kako razmene više nisu mogućnosti, timovi imaju opciju da se pojačaju do 1. marta potpisivanjem slobodnih igrača (poslednji rok za registrovanje igrača za plej-of). Nadaju se u Gradu anđela da bi usled nedostatka ambicija Hjuston mogao da otpusti Šredera, što bi naravno omogućilo Lejkersima da ga potpišu. Ipak, ukoliko se to i dogodi, moraće vlasnik 17 šampionskih titula i da se rastane sa nekim igračem iz svojih redova. U smiraj prelaznog roka su bili voljni da razmene Tejlena Horton Takera i Kendrika Nana, pa se čini da bi jedan od njih dvojice mogao da postane višak.



tagovi

Denis ŠrederLejkersiLos Anđeles LejkersHjuston Rokets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara