Janis Adetokunbo (©AFP)
Janis Adetokunbo (©AFP)

Ogroman problem za Bakse: Janis povređen, u Milvokiju strahuju da nije Ahilova tetiva

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 08:24

Nesrećan slučaj sa utakmice protiv Bostona

Pobeda je upisana (104:91), ali slavlje će moći da počne tek kada stignu rezultati rendgenskih pregleda. Jer džaba Milvokiju skalp Boston Seltiksa ako u završnici sezone ostane bez Janisa Adetokunba, a baš njegova povreda zabrinula je se u taboru Baksa.

Posebno brine način na koji se Grk povredio. Lagan hod u trećoj četvrtini, nikakav kontakt sa bilo kim, samo je osetio da nešto nije u redu, seo na parket, kasnije hramljući izašao iz dvorane. Te povrede bez kontakta, iskustvo nas uči, obično budu najteže.

Izabrane vesti

I obično budu koleno što ovog puta nije slučaj. Adetokunbo se momentalno uhvatio za list leve noge. Ali će Milvoki za svaki slučaj da ispita i Ahilovu tetivu. Ako je ona stradala, to znači kraj sezone.

Zvanično, zavedeno je da je Janis istegeao mišić. Tek dodatni pregledi utvrdiće šta se zaista desilo. Trener Baksa Dok Rivers prilično je zabrinut. Plej-of NBA lige počinje 20. aprila.

To je Janis. Svi se verovatno osećaju isto kao ja trenutno. Možemo samo da se nadamo najboljem”.

Adetokunbo ove sezone u proseku beleži 30,7 poena po utakmici i samo je Luka Dončić efikasniji. Na sve to, Janis dodaje i 11,6 skokova i 6,5 asistencija po utakmici.

Protiv Bostona je do povrede ubacio 15 poena, uz osam skokova i sedam asistencija. Obezbedio je ekipi ključnu vođstvo, sačuvano uprkosu šoku u toj trećoj četvrtini u kojoj je Milvoki ubacio skromnih 15 poena. Na kraju, Patrik Beverli je bio najefikasniji sa 20 poena, na to je dodao i 10 skokova. Bruk Lopez je meč završio sa 15 poena.

Kod Seltiksa, po pravilu već, Džejson Tejtum ispred ostalih sa 22 poena, Džejlin Braun je dobacio do 14. Nije vredelo, Baksi su prekinuli seriju od pet pobeda Bostona, koji – a ovo je za verovali ili ne – tokom čitave utakmice nisu imali nijedano slobodno bacanje.

Svejedno, Boston u plej-of ide kao ubedljivi prvi na Istoku, Milvoki će u finišu sezone pokušati da sačuva drugu poziciiju. Prošle sezone, ispali su već na prvom koraku u plej-ofu. Bez Adetokunba ni ovog proleća to ne bi bila nerealna opcija.


tagovi

Milvoki BaksJanis Adetokunbo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara