©AFP
©AFP

Oklahoma konačno prekinula seriju poraza, Pokuševski doprineo sa šest poena i četiri asistencije

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 06:17

Tim srpskog košarkaša savladao Kliperse 108:94

Tri poraza u isto toliko susreta predstavljala su loš početak sezone za Oklahomu, ali su se Tandersi probudili na četvrtom koraku i trijumfom nad Klipersima (108:94) prekinuli crnu seriju.

Domaćin je već u prvoj deonici pokazao želju da popravi bledi utisak, međutim gosti iz Los Anđelesa uspeli su da održe korak sve do treće četvrtine u kojoj je Oklahoma uspela da se odvoji na dvocifrenu prednost koja je maksimalno iznosila čak 26 poena.

Izabrane vesti

Iako je razlika varirala Klipersi do kraja susreta nisu uspeli da zaostatak istope na manje od 11 poena, te su posle uvodne dve pobede pretrpeli drugi uzastopni poraz.

Posebno raspoložen u redovima Tandersa bio je Šaj Gildžus Aleksander sa 33 poena dok je značajnu ulogu imao i Tre Man sa 25 poena. Na drugoj strani najefikasniji je bio Luk Kenard sa 15 poena dok je tri manje postigao Džon Vol.

Doprinos u prvoj pobedi Oklahome pružio je i srpski košarkaš Aleksej Pokuševski koji je tokom 16 minuta provedenih na terenu upisao šest poena uz četiri skoka i dve asistencije. Talentovani košarkaš na ovosezonskoj premijeri protiv Minesote je upisao 11 poena, ali je potom, pružio znatno skromnija izdanja protiv Denvera, i ponovo na megdanu Minesoti, pa je večerašnja partija nagoveštaj njegovog buđenja, kao i čitavog tima.

Nešto kasnije večeras snage su odmerili Finiks i Golden Stejt, a razigrani Sansi uspeli su rutinski da savladaju (134:105) aktuelnog šampiona i nanesu mu drugi poraz u sezoni.

Iako je tim Montija Vilijamsa rano uspostavio željeni ritam i uz oscilacije održavao prednost, tek tokom sredine treće deonice odvojio se na osetnu razliku koja je na kraju dostigla maksimalnih 29 poena.

Najinspirisaniji akter susreta bio je Devin Buker sa 34 poena, dok je u redovima poreženog tima najefikasniji bio Stef Kari koji je upisao 21 poen.

NBA - REZULTATI

Vašington - Detroit 120:99

/Kuzma 25 - Bogdanović 25/

Nju Orleans - Dalas 113:111

/Marfi 22 - Dončić 37/

Oklahoma - LA Klipers 108:94

/Gildžus Aleksander 33 - Kenard 15/

Finiks - Golden Stejt 134:105

/Buker 34 - Kari 21/



tagovi

Oklahoma Siti TanderOklahomaLos Anđeles KlipersAleksej Pokuševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara