Čet Holmgren (AFP)
Čet Holmgren (AFP)

Oklahoma zagrmela protiv svojih bivših zvezda, Vasa gledao šou Šeja i Holmgrena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.12.23. | 04:50

Janis dominirao protiv Orlanda, Morantov povratak probudio Memfis

Rasel Vestbruk je ovacijama dočekan u Oklahomi, a ispraćen teškim porazom. Zagrmeo je Tander protiv Klipersa i deklasirao ih 134:115 za nastavak sjajne sezone.

Pol Džordž se vratio u tim Klipersa ali zato je prvi put ove sezone odsustvovao Kavaj Lenard. Bez njega su Klipersi prekinuli seriju od devet pobeda i pokleknuli pred raspoloženim tandemom Šej Gildžus AleksanderČet Holmgren.

Izabrane vesti

Kanađanin je je protiv bivšeg kluba pružio još jednu sjajnu partiju iako ga put za tri poena nije išao (1/6). Ubacio je 31 poen uz osam skokova. Holmgren je nastavio da blista i da juri tituku novajlije sezone. Imao je nekoliko spektakularnih poteza i zakucavanja, a na kraju je meč završio sa 23 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Bivši Oklahomini igrači Harden sa 23 i Džordž sa 22 su na drugoj strani bili najefikasniji. Nažalost Vasa Micić je opet bio posmatrač Oklahomine grmljavine. Srpski plejmejker nije ulazio u igru ni kada je domaći tim imao veliko vođstvo u finišu. Ovo mu je deveti put na poslednjih 11 mečeva da nije ulazio u igru.

Harden je trojkama držao Kliperse u igru ali je serija domaćih 13:0 na početku drugog poluvremena uz spektakularnu asistenciju Holmgrena samom sebi prelomila meč.  

Iako je imao sjajan početak sezone, Orlando se raspao kada je naleteo na glavne favorite na Istoku i vezao četiri poraza od Bostona (dva), Majamija i večeras Milvokija – 114:118. Janis Adektounbo je bio dominantan i nezaustavljiv. Meč je završio sa 37 poena, 10 skokova i šest asistencija. Lilard ga je ispratio sa 23 pa triling sa Bankerom i braćom Vagner nije mogao da stane na put prvom favoritu na Istoku. Držao se Medžik do finiša prvog poluvremena, ali Milvoki od tada više nije ispuštao vođstvo.

Otkako se je Dža Morant odradio suspenziju i vratio se u tim, probudio se i Memfis. Grizliji su zabeležili i drugu pobedu sa kontroverznom zvezdom u timu. Pala je Indijana (116:103) uz 31 poen Dezmonda Bejna, dok je Morant imao 20 poena i osam asistencija.

A Viktor Vembanjama i San Antonio Sparsi nastavljaju da dobijaju lekcije. Večeras u Čikagu. Bulsi su bez većih problema savladali najslabiji tim Zapada 114:95 i naneli mu 21. poraz u poslednje 22 utakmice.

Francuz se vratio u tim nakon što je propustio prošlu utakmicu, imao je jednu lepu asistenciju iza glave ali to je bilo sve. Nijedna kolona mu na kraju nije bila dvocifrena jer je završio meč sa sedam poena i po pet skokova i asistencija. Sparsi su bili konkurentni tri četvrtine, ali u poslednjoj su se razigrali Kobi Vajt i Demar Derozan i doneli komffornu pobedu domaćem timu u kojem nije bilo Zeka Lavina. Vajt je ubacio 22, Derozan 21 poena, a kod Sparsa je Vasel bio najefikasniji sa 21.

NBA

Oklahoma - Los Anđeles Klipers 134:11

/Gildžus Aleksander 31 – Harden 23/

Detroit – Juta 111:119

/Kaningem 28 – Olinik 27/

Klivlend – Nju Orleans 104:123

/Vejd 20 – Marfi 28/

Čikago – San Antonio 114:95

/Vajt 22 – Vasel 21/

Milvoki – Orlando 118:114

/Adetokunbo 37 – F. Vagner 29/

Memfis – Indijana 116:103

/Bejn 31 – Topin 22/



tagovi

Oklahoma Siti TanderČet HolmgrenŠaj Gildžes AleksanderLos Anđeles KlipersJanis AdetokunboDža Morant

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara