Ol-star spektakl: Da li Jokić može i do ove MVP nagrade? U Klivlendu ćemo videti odgovor

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 09:04

Meč NBA zvezda u Klivlendu počinje dva sata posle ponoći

Februar mesec, a to u NBA ligi samo znači jedno. Vreme je za Ol-star. Utakmica koja ima za cilj da oduševi publiku i okupi najbolje igrače iz ove sezone zakazana je u noći između nedelje i ponedeljka (02.00). Srbija sada već ima standardnog učesnika – Nikolu Jokića. Srbin će biti deo startne petorke u timu Lebrona Džejmsa koji će sigurno imati veliki motiv s obzirom da se utakmica igra u Klivlendu, njegovom gradu.

Nekoliko zanimljivih brojki se vezuju za Klivlend i Ol-star vikend.Naime, ovo će biti treći put da je Klivlend domaćin. Prvi put je to bilo još davne 1981, potom 1997. i sada 2022. Ono što je zanimljivo u ovim godinama je činjenica da su to bile jubilarne sezone. NBA liga je 1981. slavila 35. sezonu, onda 1997. je bila proslava 50. sezone, a sada je proslava 75.

Izabrane vesti

Čini se da kako godine prolaze, čar Ol-star utakmice bledi. Davno su prošla vremena kada su timovi davali sve od sebe da se ostvari pobeda. Odavno već nema ni okršaja Zapada i Istoka. Taj format je ukinut još 2018. godine, a sada sastav timova biraju kapiteni. Ove godine to su Lebron Džejms i Kevin Durent.

Lebron je birao sledeće igrače: Janisa Adetokunba (Milvoki), Stefa Karija (Golden Stejt), Demara Derozena (Čikago), Nikolu Jokića (Denver), Luku Dončića (Dalas), Dariusa Gerlenda (Klivlend), Krisa Pola (Finiks), Džimija Batlera (Majami), Donovana Mičela (Juta), Freda VanVlita (Toronto), Džejms Harden (Filadelfija). Harden međutim neće igrati zbog povrede, a njega će zameniti Džeret Alen iz Klivlenda.

Kada smo već kod izostanaka, ni kapiten Kevin Durent neće igrati zbog povrede. Njega menja Lamelo Bol iz Šarlota. Pored Bola u timu su još Džoel Embid (Filadelfija), Dža Morant (Memfis), Džejson Tejtum (Boston), Endru Vigins (Golden Stejt), Tre Jang (Atlanta), Devin Buker (Finiks), Karl Entoni Tauns (Minesota), Zek Lavin (Čikago), Dežonte Marej (San Antonio), Kris Midlton (Milvoki) i Rudi Gober (Juta).

Trener Lebronovog tima je Monti Vilijams iz Finiksa, a na drugoj strani je Erik Spolstra iz Majamija.

Zanimljivo da od kada se ekipe zovu po kapitenima, Lebron Džejms nije izgubio Ol-star utakmicu. Pobeđivao je tim Stefa Karija, dva puta ekipu Janisa Adetokunba, a prošle godine je bio bolji od Kevina Durenta.

Pre toga, pobede su se pisale Istoku ili Zapadu. Prva Ol-star utakmica odigrana je 1951. godine u Bostonu. Istok je pobedio 37 puta, a Istok 29.

Što se tiče zanimljivih brojki. Dovoljno je napomenuti da će ovo Lebronu biti čak 18. put da je biran da igra Ol-star utakmicu. Dvocifreni su još Kevin Durent i Kris Pol sa 12, dok je Džejms Harden izglasan 10 puta.Kao što smo istakli Durent i Harden ne igraju zbog povreda, ali se i dalje broji činjenica da su izabrani da budu deo meča. Nikoli Jokiću će ovo biti četvrti put da igra Ol-star meč, a možda je došlo vreme da dobije i značajniju minutažu.

Somborac u ovaj meč ulazi kao aktuelni MVP lige, a i ove sezone malo ko može da mu isparira. Bilo bi lepo kada bi Srbin došao i do zvanja MVP Ol-star utakmice. Ipak, tu ulazi mnogo faktora. Pre svega minutaža, a s obzirom da se meč igra u Lebronovom Klivlendu... Moraće Jokić da bude spektakularan.

Imam osećaj kao da sam 20. put na ovoj utakmici“, uz smeh počinje Jokić razgovor sa medijima, a onda dodaje:

Šalim se naravno. Velika je čest što sam deo svega ovoga. Hvala pre svega mojoj ekipi bez koje ovo ne bi bilo moguće. Zahvalan sam na karijeri koja za sada neprestano ide uzlaznom putanjom“.

Teško je za centra da dobije priliku na Ol-star meču da puno ima loptu u rukama. Sva dešavanja na parketu su vezana za igrače na spoljnim pozicijama.

Mrzim to“,ponovo u svom stilu govori Jokić:

Meni je cilj da se zabavim. Kada god budem dobio loptu pokušaću da postignem koš, ali primarni cilj je zabava i uživanje“.


Pored Jokića, veliku pažnju izaziva i Luka Dončić. Sada će Srbin i Slovenac u tandemu pokušati da donesu pobedu ekipi Lebrona Džejmsa.

Biće spektakl na terenu.


tagovi

NBA ligaNikola Jokićnba ol starLebron Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara