Šabaz Nejpir (Foto: AFP)
Šabaz Nejpir (Foto: AFP)

Olimpija Milano rešila da pokvari planove Radonjiću, poslala ponudu Nejpiru

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 01:20

Manekeni rešili da ojačaju spoljnu liniju, ali i da pomrse račune Panatinaikosu

Najavio je Dejan Radonjić da uprava Panatinaikosa radi na angažovanju novog pojačanja, a grčki mediji otkrili da se radi o Šabaz Nejpiru. Ugledni Eurohoops javlja da su Zeleni dobili konkurenciju, pošto se u trku za potpis bivšeg NBA igrača uključila i Olimpija Milano. Štaviše, Manekeni su navodno u završnim pregovorima sa američkim plejmejkerom, kako je prvi izvestio španski Ensestando.

Prvak Italije je, prema rečima trenera Etore Mesine, digao ruke od Evrolige i usmerio se ka italijanskom prvenstvu, ali izgleda iskusni stručnjak smatra da mu je potrebno još kvaliteta u spoljnoj liniji, iako je i sam navodio da se u Mediolanum forumu ne razmišlja o novim imenima.

Izabrane vesti

Čini se da je tim iz Prestonice mode promenio ploču posle poraza u Palakanestru minulog vikenda od Ređane, koju je sa klupe do velikog trijumfa odveo Dragan Šakota. Olimpija ima učinak 12-4 u Seriji A, dok je u društvu najboljih na poslednjem mestu sa svega šest pobeda posle 20 kola (6-14).

Jedan od ključnih razloga za loše rezultate su i povrede, pa su tako van stroja i dalje prvi strelac tima Ševon Šilds i iskusni plejmejker Kevin Pengos. Zato Manekeni u Nejpiru traže spas.

Draftovan je 2014. godine kao 24. pik od strane Šarlot Hornetsa, ali je ubrzo trejdovan u Majami. Pored Hita, nastupao je za Orlando, potom dve godine za Portland i po sezonu za Bruklin i Minesotu, da bi se posle kratke epizode u Vašingtonu odlučio za prelazak u Evropu. Potpisao je leta 2021. godine za Zenit, ali se nije naigrao u Sankt Petersburgu zbog teške povrede, da bi u februaru, posle poznatih dešavanja u Ukrajini, raskinuo saradnju sa ruskim klubom.

Pošto preko leta nije pronašao novi angažman, formu je od novembra održavao u Meksiku, gde je nastupao za Kapitanes de Sijudad de Meksiko, tim koji se takmiči u NBA Razvojnoj ligi.


tagovi

Olimpija MilanoKK PanatinaikosŠabaz Nejpir

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara