Ševon Šilds (©Starsport)
Ševon Šilds (©Starsport)

Olimpija nanela Zvezdi najteži poraz, pa pala kod kuće pred bivšim bekom FMP-a

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 19:11

Čarli Mur i Pistoja slavili u Milanu

Sa Olimpijom Milanom se ove sezone nikad ne zna. Doživela je neke potpuno neočekivane poraze, pala pred Skafatijem i Pezarom u italijanskom Palakanestru, dugo tražila ritam i u Evroligi. Taman kada se izdignla i vezala tri pobede, dobila Veneciju u domaćem prvenstvu, Anadolu Efes i Crvenu zvezdu u elitnom takmičenju, ponovo je neprijatno iznenadila. Četa Etorea Mesine je pretrpela četvrti poraz u Italiji (5-4), pošto je u Mediolanum forumu slavila Pistoja - 81:86.

Naneli su Manekeni najteži poraz crveno-belima pre samo nekoliko dana i to pred 20.000 navijača Zvezde u Štark Areni. Maodo Lo je odigrao partiju karijere, ali je izgleda ostao bez goriva, pa nije uspeo da ni izbliza ponovi partiju iz Beograda u prvenstvu.

Izabrane vesti

Nikola Mirotić je bio na poštedi, ali ni to ne može da bude opravdanje za branioce trona, pošto je Pistoja tim iz donjeg dela tabele, koji i pored velikog skalpa na strani ima negativan 4-5 bilans.

Posebno je interesantno da je gostujući sastav imao svega šest strelaca, od kojih je bekovski tandem ubacio više od polovine. Nije Olimpija imala rešenja za Pejtona Vilisa koji je susret okončao sa 31 poenim i sedam skokova, uz 6/13 sa distance, ali ni za Čarlija Mura.

Bivši bek FMP-a od ove sezone brani boje Pistoje, pokazao je raskošan napadački talenat u susretu sa evroligaškom ekipom iz Prestonice mode i susret okončao sa 28 poena, šest asistencija i četiri skoka, uz 4/9 van linije 6,75.

Milanu nije pomogla ni dobra partija Ševona Šildsa, koji je brojao do 26, uz 6/9 van linije 6,75. Lo je posle 32 Zvezdi, postigao 20 manje u susretu sa Pistojom, dok je do 12 brojao i mladi centar Ismael Kamagate. Dvocifren je sa 10 poena bio i Stefano Tonut.



tagovi

Olimpija MilanoPistojaMaodo LoŠevon ŠildsČarli MurLega APalakanestro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara