Jorgos Printezis (Foto: Starsport)
Jorgos Printezis (Foto: Starsport)

Olimpijakos povlači Printezisovu "petnaesticu"

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 16:52

Dres dugogodišnjeg košarkaša tima iz Pireja ide pod svodove Dvorane mira i prijateljstva

Jorgos Printezis je ostavio dubok trag u Olimpijakosu. Proveo je skoro čitavu karijeru u Pireju, povukao se pred prošlu sezonu, a sada će mu grčki velikan prirediti i najveću moguću čast - povući će njegov dres iz upotrebe.

Kako je i zvanično obelodanjeno na njegov rođendan, ceremonija povlačenja Printezisovog dresa sa brojem 15 biće održana 6. septembra tekuće godine.

Izabrane vesti

Proslavljeni grčki košarkaš je od 2002. bio član Olimpijakosa, a crveno-beli dres nije nosio samo u sezoni 2006/07 (pozajmica), kao i u periodu od 2009. do 2011, kada je nastupao za špansku Unikahu. Iza sebe ima dve vezane titule u Evroligi (2012. i 2013.), a ostaće upamćen i po pobedonosnom šutu iz finalu 2012. godine protiv moskovskog CSKA u Istanbulu.

Takođe, 2017. je bio uvršten i u idealnu petorku elitnog takmičenja, a pre nepune četiri godine je odabran i u Evroligin tim decenije (2010-2020). Četiri puta je bio grčki šampion, osvojio tri puta Kup u domovini i uz sve to sakupio pregršt individualnih priznanja. Sa reprezentacijom Grčke je 2009. osvojio evropsku bronzu na kontinentalnoj smotri u Poljskoj.

Tokom karijere koja je trajala dve decenije, legendarni košarkaš Olimpijakosa je prosečno beležio 9,6 poena i 3,9 skokova, uz prosečan indeks 10,2 u Evroligi.

Njegova "petnaestica" će se, više nego zasluženo, pridružiti "sedmici" Vasilisa Spanulisa pod svodovima Dvorane mira i prijateljstva u Pireju.



tagovi

Jorgos PrintezisKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara