Detalj sa utakmice za treće mesto (© Star Sport)
Detalj sa utakmice za treće mesto (© Star Sport)

Olimpijakos se nije oporavio od Vasine bombe: Barseloni treće mesto na F4 u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 17:49

Katalonci su odigrali meč bez velikog intenziteta i na kraju slavili sa 84:74

Večita je diskusija kada su završni turniri Evrolige u pitanju. Da li je potrebno igrati meč za treće mesto? Entuzijazam oba poražena tima iz polufinala je u velikom padu. Tako je bilo i ovoga puta skoro 35 minuta. Tek se na kraju borba rasplamsala, pre svega zbog entuzijastičnosti Grka na tribinama koji su svim srcem ponovo navijali za Olimpijakos. Ipak, Pirejci nisu mogli adekvatno da se oporave od surovog koša Vasilija Micića u polufinalu. Barselona je sa druge strane pokazala veću dozu hladnokrvnosti i kvaliteta pa su ovoga puta izabranici Šarunasa Jasikevičijusa zvanično treći u Evroligi. Na kraju su slavili sa 84:74.

Činilo se da će mnogo lakše Barsa do pobede. U nekoliko navrata su imali ubedljivu dvocifrenu prednost. Olimpijakos je izgledao nezainteresovano, ali na kraju je ipak viđen zanimljiv takmičarski meč.

Izabrane vesti

Moralo malo da se zapne u poslednjih 10 minuta. Četvrtinu je otvorio Kori Higins koji je ponovo vratio komotnih osam poena, ali Olimpijakos se nije predavao. bez obzira na sve, hteli su pobedu i to se videlo, osetili su i navijači. Šekil Mekisik je spustio ponovo na svega minus četiri i tako rasplamsao borbu u poslednjih šest minuta meča.

Ali, individualni kvalitet je u tim momentima prelomio meč u korist Barselone. Nik Kalates i Nikola Mirotić su preuzeli odgovornost i tako doneli utešni trijumf.

Na kraju je ipak sav fokus bio na Jorgosu Printezisu u poslednjem minutu meča. Živa legenda Olimpijakosa je ušla na parket tek u samom finišu. Izgleda da će mu ovo biti poslednji meč Evrolige u karijeri.Publika na tribinama ga je u skladu sa tim i pozdravila.

Što se tiče brojki, ponovo najviše pohvala zaslužuje Nikola Mirotić. Momak koji je dominirao u polufinalu protiv Reala je ponovo odigrao odličan meč. Ovoga puta je ubacio 19 poena uz četiri skoka i četiri asistencije.

Pratio ga je Šanli sa 16 poena, a dvocifren je bio još Brendon Dejvis sa 10 poena.

Na kraju, kada se podvuče crta na sezonu Barselone u Evroligi, većina je očekivala više. Tačnije, većina je očekivala titulu s obzirom da je Barsa dominirala čitave sezone. Ipak, tim Šarunasa Jasikevičijusa mora da se zadovolji trećim mestom.

Kod Olimpijakosa ubedljivo najbolji na ovom meču bio je Saša Vezenkov sa 20 poena. Na svom nivou bio je i Kostas Slukas sa 14 poena.

Najvažnija utakmica u sezoni Evrolige igra se od 19 časova kada će koplja ukrstiti Anadolu Efes i Real Madrid. Ostanite u Mozzart Sport koji će vas obaveštavati o svim događajima iz Arene u Beogradu.

FAJNAL FOR EVROLIGE - BEOGRAD

MEČ ZA TREĆE MESTO I FINALE

Subota

Barselona - Olimpijakos 84:74

/Mirotić 19 - Vezenkov 20/

19.00: (1,90) Real Madrid (13,5) Anadolu Efes (2,05)

POLUFINALA

Četvrtak

Olimpijakos - Anadolu Efes 74:77

/Mekisik 12 - Larkin 21/

Barselona - Real Madrid 83:86

/Mirotić 26 - Kozer 18/


tagovi

KK OlimpijakosKK BarselonaSaša VezenkovJorgos PrintezisNikola MirotićEvroligaFajnal forFajnal for Beograd 2022Fajnal for EvroligeFajnal for u BeograduNik Kalates

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara