Kostas Adetokunbo (Foto: MN Press)
Kostas Adetokunbo (Foto: MN Press)

Olimpijakos u pregovorima sa Adetokunbom: Dužina ugovora jedina prepreka

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 14:45

Jedini od braće koji ima šampionski prsten - Kostas, karijeru bi mogao da nastavi u Pireju

Kako prenosi grčka Gazeta, Olimpijakos je zainteresovan za saradnju sa Kostasom Adetokunbom. Grčki reprezentativac će uskoro postati slobodan igrač, pošto mu ističe saradnja sa Los Anđeles Lejkersima. Spekuliše se da je za njegove usluge zainteresovan i Panatinaikos.

Priključio se mlađi brat zvezde Milvoki Baksa Janisa grčkoj reprezentaciji ovog leta, igrao je i na nedavno okončanom Akropolis kupu, a protiv Portorika je odigrao dobar meč i okončao ga sa 14 poena. Ipak, protiv Srbije se nije istakao (tri poena), ali je utisak da bi mladi krilni centar mogao da bude od pomoći Helenima u borbi za olimpijsku vizu.

Izabrane vesti

Dolazak iz NBA u zemlju u kojoj je rođen iskoristila je i uprava Olimpijakosa da sa Adetokunbom i njegovim predstavnicima porazgovara o mogućoj saradnji. Predstavljen je 23-godišnjem košarkašu plan, crveno-beli ga žele u svojim redovima, ali samo ako je spreman da se obaveže na višegodišnju vernost. Ne žele da ga razigraju i pripreme za neke imućnije klubove sa Starog kontinenta, pa su voljni da sarađuju samo ako je Adetokunbo voljan da ostane na duže staze.

Pozitivna stvar u pregovorima je što mu Olimpijakos ne bi stajao na putu u slučaju NBA ponude, pa bi u ugovoru najverovatnije imao i izlaznu klauzulu, koju bi mogli da aktiviraju klubovi sa druge strane Atlantika.

Gazeta prenosi da je Adetokunbo pažljivo saslušao Olimpijakosov plan i da je navodno zadovoljan predstavljenim projektom. Želi da provede nekoliko godina u Evroligi, kako bi se što bolje pripremio za povratak u NBA.

Još uvek je sve na nivou razgovora, nije upućena nijedna formalna ponuda, pa nisu poznati ni finansijski detalji potencijalne saradnje. Mladom košarkašu, koji je prošle godine sa Lejkersima postao i NBA šampion, samo je predstavljan plan, a ukoliko bude pristao da potpiše višegodišnju saradnju, doći će i do pregovora oko uslova saradnje.

Olimpijakos je osim pozitivnih signala dobio i informaciju da će igrač o svojoj sudbini odlučiti tek po okončanju kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, jer je skoncentrisan na državni tim.

Kostas je NBA karijeru počeo u Dalas Maveriksima, koji su ga 2018. godine birali kao poslednjeg pika na draftu. Proveo je sezonu u mahom u Razvojnoj ligi, da bi se potom preselio u Lejkerse. Upisao je svega pet nastupa u šampionskoj sezoni, dok je u minuloj usled velikog broja povreda u sastavu iz Stejpls centra dobio priliku da na teren kroči u 15 navrata.



tagovi

KK OlimpijakosKK PanatinaikosKostas Adetokunbo

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara