Kajri Irving (©AFP)
Kajri Irving (©AFP)

O’Nil i Barkli surovi prema “antisemiti” Irvingu: Idiot! Ne smetaju mu jevreji kad diže ček od 40.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.22. | 11:20

Kajri opet na udaru žestokih kritika

Nekada je bio kritikovan zbog toga što je previše sebičan i gleda samo na koš. Onda su mu zamerali što je napustio Klivlend s kojim je osvojio jedinu NBA titulu. Pa je došlo vreme da se ljudi nasmeju zbog njegovih tvrdnji da je Zemlja ravna (zbog toga se kasnije izvinio), zatim i da ga šest meseci gledamo van terena jer je odbijao da se vakciniše na korona viris. Međutim, ako ste mislili da je to sve od Kajrija Irvinga, ozbiljno ste se prevarili, s tim da se ovog puta čini da je 30-godišnji plejmejker prešao granicu.

Irving je poslednjih dana na meti žestokih udara pošto je na društvenim mrežama reklamirao antisemitski film “Od jevreja do crn..ga: Probudi se, Crna Ameriko”. U njemu gomila teorija zavera protiv jevreja, mnoge podsećaju na one koje su se širile nacističkom Nemačkom. Od toga da da je holokaust izmišljotina, da nije bilo 6.000.000 stradalih, da jevreji kontrolišu sve banke i medije, da su baš oni stvorili rasizam, pa do tvrdnje da su jevreji koji se pominju u Bibliji zapravo bili – crnci?!

Izabrane vesti

Naravno, odmah su reagovali Bruklin Netsi, NBA, sponzori iz Najkija mediji, svi redom su se ogradili i osudili Irvinga zbog širenja mržnje dok je on sve demantovao, rekavši da je omnista, čovek koji poštuje i priznaje sve religije, te da su sve kritike neosnovane. Uzalud sve s obzirom da je za film rekao: “Istorija ne treba da se sakriva od bilo koga”.

Sve ove me čini još jačim, jer imam armiju uz sebe. Da li sam uradio nešto nezakonito? Da li sam uvredio nekoga? Nikada neću odustati od onoga u šta verujem”, branio se Irving.

Nije vredelo. Čak su i neki navijači Netsa na utakmicu u Barkli centru došli u majicama sa natpisom: “Borite se protiv antisemitizma”. Kajri im je odgovorio sarkastičnim: “Hvala na podršci”. Ali nje jednostavno nema. Niti može da je bude. Čak su i NBA legende Šakil O’Nil i Čarls Barkli žestoko udarile po Irvingu.

Kajri Irving je trebalo da bude suspendovan… Prvo, Adam Silver (komesar NBA lige, prim.aut) je jevrejin. Ne možeš da uzimaš mojih 40.000.000 dolara (Irvingova plata, prim.aut), a onda da vređaš moju religiju. Imaš pravo da me vređaš, ali onda ja imam pravo da kažem: ‘Ne, nećeš da zarađuješ mojih 40.000.000 i vređaš moju religiju’. NBA je pogrešila (što ga nije suspendovala)”, rekao je Barkli u emisiji “Unutar NBA” podsetivši da su igrači bili kažnjavani zbog homofobnih stavova, a takođe i da bi on sam zahtevao da neko bude suspendovan i ako bi vređao crnce.

Zašto bi onda bilo razlike kada je reč o jevrejima?

S druge strane, O’Nil je bio mnogo kraći, ali prilično jasan.

Nekad me boli što moramo da sedimo ovde i pričamo o stvarima koje stvaraju podele. Što moramo da odgovaramo za stvari koje je ovaj idiot uradio”.



tagovi

Bruklin NetsKajri IrvingŠekil O'Nil

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara