Dušan Alimpijević i Endru Endrus (Foto: Starsport; fiba.basketball)
Dušan Alimpijević i Endru Endrus (Foto: Starsport; fiba.basketball)

Opomena za Partizan - Bursa se ozbiljno potukla sa prvakom Evrope, Endrus se naoštrio za Arenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.04.22. | 19:15

Košarkaši Anadolu Efesa u tesnoj završnici savladali četu Dušana Alimpijevića

Košarkaši Anadolu Efesa dočekali su Bursu u 28. kolu turske Superlige. Bio je to poslednji meč za ekipu Dušana Alimpijevića pred gostovanje Partizanu u Beogradskoj areni. Ostavila je veoma dobar utisak, odigrala egal utakmicu sa aktuelnim prvakom Evrope, ali je pokazala da ima velike oscijacije tokom 40 minuta. Na kraju 88:85 za Pivare, uz sjajni rolu Bugrahana Tundžera.

Efes se vratio na prvo mesto posle 22. pobede u sezoni. Ima pobedu manje od Fenerbahčea i nema sumnje da će istanbulski rivali voditi veliku bitku za vrh tabele pred doigravanje. Bursa je sa dve velike pobede nad Bahčešehirom (80:78) i Pinarom (84:77) došla do plej-of mesta i sa učinkom 15-12 je osma na tabeli. Na dobrom je putu Alimpijevićeva četa da se posle doigravnaja u Evrokupu, domogne druge faze i u domaćem prvenstvu. To bi svakako bio veliki uspeh.

Izabrane vesti

Borila se Bursa muški i u Sinan Erdem Domu. Pokazala još jednom Partizanu da nikako nije za potcenjivanje. Odlično je otvorila meč i prvi kvartal dobila sa 29:24. Ipak, u nastavku se pokazalo da može nisko da padne za tili čas. Pad koncentracije u kombinaciji sa dobrom igrom raspoloženog domaćina doveli su do toga da četa Ergina Atamana dobije drugi perio sa 27:12 i na veliki odmor ode sa 10 poena viška.

Bursa je potom pokazalo još jedan kvalitet - nikada se ne predaje. Nije dozvolila da je serija objektivno kvalitetnijeg rivala i slaba igra u drugom delu slome. Dobila je treću četvrtinu 23:18 i prepolovila zaostatak pred odlučujućih 10 minuta. A onda, drama. Endru Endrus je vukao goste i uz pomoć Onuralpa Bitima sveo zaostatak na svega pola koša. Larkin je potom na sedam sekundi do kraja pogodio dva penala za +3, da bi Endrus ipak promašio poslednji šut i priliku da odvede meč u produžetak.

Kombinacija Dereka Nidama i Kevarijusa Hejsa - jako oružje Burse

Endrus se još jednom izdvojio kao glavna figura Alimpijevićeve ekipe. Bio je nadomak dabl-dabla: 18 poena, osam skokova i sedam asistencija. Prosečno ove sezone beleži oko 14,5 poena po meču u Turskoj i 13,7 u Evrokupu. Čini se da će Partizan morati da mu posveti posebnu pažnju. Igra uvek sa velikom količinom energije i deluje gotovo neumorno. Imaće odbrana crno-belih pune ruke posla sa 28-godišnjim Amerikancem.

Ispratili su ga sve bolji turski internacionalc Bitim sa 17, kao i vrlo dobri šuter Dejv Dudžinski sa istim učinkom (3/5 za tri). Kevarijus Hejs je ponovo bio značajan sa 12 poena i četiri uhvaćene lopte za manje od 20 minuta, a Derek Nidam je ponovo dirigovao igrom i susret okončao sa osam završnih dodavanja (6p, 4sk).

Efes je do trijumfa vodio Tundžer sa 20 poena, 14 je dodao Erten Gazi. Dobro je Ataman raspodelio minutažu, pa je i Filip Petrušev dobio oko 11 i po minuta i za to vrene postigao osam poena uz tri uhvaćene lopte.



tagovi

BursaBursasporDušan AlimpijevićEndru EndrusDerek NidamKevarijus Hejs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara