"Kecmanov oproštaj "
"Kecmanov oproštaj "

Oproštaj Kecmana: Trojka za "Dečju radost" (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.06.14. | 17:50

Dobar odziv navijača

Kecmanov oproštaj Dušan Kecman spojio je lepo i korisno. Srpski košarkaš oprašta se u Pioniru od aktivnog igranja, a sav prihod sa egzibicinog meča pod nazivom "Kao tim pobeđujemo" ide u humanitarne svrhe - obnavljanje i renoviranje obdaništa "Dečja radost" u Svilajncu koje je poplavljeno prošlog meseca.

Tokom meča viđeni su atraktivni potezi, ali i repriza čuvene trojke Kecmana, kada je Partizanu doneo titulu u finalu plej-ofa ABA lige protiv Cibone.
„Hvala navijačima, prijateljima i trenerima. Ovo je trenutak koji ću pamtiti do kraja života. Hvala vam iz sveg srca što ste vašim prisustvom pomogli obnovu vrtića ’Dečja radost’, odakle će izrasti neki budući šampioni“, rekao je Kecman.

Vujošević i Kecman

Izabrane vesti

Kecman i Slavnić

 

Oproštaj su uveličali Kecmanovi bivši saigrači i treneri iz zemlje i inostranstva - Lester Bo Mekejleb, Nikola Peković, Goran Chakić, Novica Veličković, Vule Avdalović, Ognjen Aškrabić, Marko Kešelj, Uroš Tripković, Milenko Tepić, Dragan Milosavljević, Branko Sinđelić, Žarko Čabarkapa, Miroslav Berić, koji je u prvom poluvremenu zbog povrede napustio teren, a publika je mogla da uživa u potezima Petra Božića, Dragana Lukovskog, Slavena Rimca, Krešimira Lončara, Slavka Vraneša, Milana Gurovića, Vladimira Radmanovića, Duška Savanovića, Aleksandra Rašića, Vladimira Lučića, Luke Bogdanovića, Dejana Milojevića, Nemanje Jaramaza, Bogdana Bogdanovića i Vladimira Petrovića.

Igrači su bili podeljeni na timove "006" i "007", a vodili su ih Duško Vujošević i Marina Maljković sa jedne, odnosno Miroslav Nikolić i Nataša Kovačević sa druge strane, a konačan ishod glasio je 108:89.

Sudili su Ilija Belošević i Slovenac Sašo Pukl, koji je poznat po tome što je priznao čuvenu Kecmanovu trojku u Zagrebu 2010. godine.

Oproštaj su uveličale i zvezde iz drugih sportova, među kojima su bili Dušan Ivković, Vlade Divac, Zoran Slavnić, Savo Milošević, Milica Mandić, Aleksandar Karakašević, kao i doskorašnji kapiten Partizan Žofri Lovernj i plejmejker crno-belih Leo Vesterman.

Uoči početka utakmice na velikom video bimu pušten je kratak film sa podsećanjem na najznačajnije momente Kecmanove karijere, a za kraj je ostavljen snimak trojke iz Zagreba, koji su navijači ispratili ovacijama.

Da su mu "ludi" koševi i dalje specijalnost Kecman je potvrdio u poslednjoj sekundi prvog poluvremena kada je pogodio trojku sa plovine terena, što je zapisnički sto za kojim je bio i legendarni navijač Partizana Miša Tumbas potvrdio kao regularan.

Pred kraj meča košarkaške zvezde zamenile su najtalentovaniji košarkaši gradova širom Srbije iz osnovnih škola koje je Kecman obišao u okviru kampanje "Tim za sutra".

Kecman je tokom karijere tri puta nastupao za Partizan sa kojim je osvojio sedam titula prvaka Srbije, četiri Jadranske lige i četiri nacionalna kupa.

Pored Partizana igrao je u Beopetrolu, FMP-u, Makedonikosu, Efesu, Ostenedeu, Kijevu, Roanu, Monaku i Panatinaikosu, sa kojim je 2009. godine osvojio Evroligu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dušan Kecman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara