""
""

Đorđević presekao: Mitrović i Kešelj ne idu na Evropsko prvenstvo!

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.08.15. | 13:01

"Luka Mitrović i Marko Kešelj su odlično radili na pripremama. U ovom slučaju odlučivali su najsitniji detalji", objasnio je selektor Srbije

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević skratio je, uoči puta u Izrael, spisak igrača za prvenstvo Evrope, a na njemu nema kapitena Crvene zvezde Luke Mitrovića i dojučerašnjeg igrača Mega Leksa Marka Kešelja.
“I dalje mislim kao i pre neki dan, da svih 16 kandidata zaslužuju da nastave pripreme i budu u timu za Evrobasket. Ali jednostavno samo njih 12 može da igra na Evropskom prvenstvu. Luka Mitrović i Marko Kešelj su odlično radili na pripremama. U ovom slučaju odlučivali su najsitniji detalji. Svojim radom i zalaganjem zaslužili su da se na njih i dalje najozbiljnije računa“, istakao je Aleksandar Đorđević, selektor reprezentacije Srbije u izjavi za sajt KSS.

Izabrane vesti

Sada na spisku ima još 14 imena, a još dva igrača će "otpasti" uoči samog EP, koje počinje 5. septembra.

Na put u Tel Aviv ide sledećih 14 igrača: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov.

Srbija će 22. i 23. avgusta će igrati dva test meča protiv selekcije Izraela, a prvobitno je trebalo da igra i protiv Ukrajine ali je ta reprezentacija otkazala.

Dva dana kasnije Srbija će gostovati protiv Slovenije u Ljubljani, koju će potom 29. avgusta ugostiti u Banjaluci, u poslednjoj proveri pred EP.

Reprezentacija Srbije će u Berlinu igrati u Grupi B sa domaćinom Nemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaMarko KešeljLuka MitrovićEvropaEurobasket 2015Aleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara