"Đorđević"
"Đorđević"

Ðorđević: Tražio sam svakom igraču žicu da bi svirali najlepšu muziku

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.09.14. | 13:22

"Moja najveća želja je bila da domaćoj košarci vratimo nekadašnji sjaj, ne samo kroz dobru igru, već i način ponašanja na terenu i van njega", kazao je selektor Srbije

ĐorđevićSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da je morao dobro da upozna sve igrače kako bi iz njih izvukao maksimum i nacionalni tim odveo na pobedničko postolje Svetskog prvenstva u Španiji.

Srbija je na tom takmičenju osvojila srebrnu medalju, pošto je u finalnom meču izgubila od aktuelnih svetskih i olimpijskih šampiona selekcije SAD-a sa 129:92.
"Trebalo je upoznati ceo tim i svakog igrača kako bih mogao svakome da pronađem žicu, da bi ta žica svirala najlepšu muziku. Veoma je važno i stvaranje iskrenih i dubokih prijateljstava koja se potvrđuju pogotovo kada nastupe teški momenti, jer se tada okrećemo i oslanjamo jedni na druge", rekao je Ðorđević.

Izabrane vesti

On je dodao da je jasno definisanje cilja bilo važno, jer je posvećenost igrača maksimalna kada se zna za šta se bore.
"Moja najveća želja je bila da domaćoj košarci vratimo nekadašnji sjaj, ne samo  kroz dobru igru, već i način ponašanja na terenu i van njega, snažnu volju, međusobno poštovanje, jak timski duh, pristojnost i pozitivne vrednosti, jer jedino na taj način možemo da pokažemo zašto je košarka elitni sport elitnih ljudi", kazao je Ðorđević.

Selektor Srbije učestvovaće u novoj UNIQA kampanji “Misli srcem za svoju sreću” i tim povodom poručio da su za uspeh tima presudni iskrenost, visoki nivo profesionalnosti i međuljudski odnosi ispunjeni iskrenim emocijama.
"Važni su i zajedništvo i posvećenost zajedničkoj misiji, ali i sklanjanje ličnih interesa u stranu, zarad zajedničkog cilja i uspeha. Teren nikada ne laže. Zato nikome ne priznajem da je bolji od mene na terenu dok mi to ne dokaže, a onda pružim ruku i čestitam. Moj moto je oduvek bio - vredno radi, ostani skroman i okruži se ljudima kojima veruješ", zaključio je Ðorđević.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar ĐorđevićMundobasket2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara