Đorđe Gagić (Foto: MN Press)
Đorđe Gagić (Foto: MN Press)

Đorđe Gagić ostaje kod Čanka u Lijetkabelisu

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.07.21. | 20:00

Bivši centar Partizana karijeru nastavlja u Litvaniji

Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, bivši košarkaš Partizana Đorđe Gagić ostaje u Lijetkabelisu, sa kojim je potpisao novi ugovor.

Iskusni centar je u decembru prošle godine pojačao ekipu Nenada Čanka. Sa Lijetkabelisom je igrao u finalu kupa, a domogao se trećeg mesta u litvanskom šampionatu.

Izabrane vesti

Beležio je 9,1 poena i četiri skoka u ligi u proseku i 12 poena uz 3,5 skoka u Evrokupu, ali na samo dva upisana nastupa.

Lijetkabelis će tako u narednoj sezoni pored srpskog trenera imati i dva srpska košarkaša u svojim redovima, kako se ovog leta litvanskom sastavu priključio i Nikola Radičević.

Gagić je profesionalnu karijeru počeo pre 12 godina u Mornaru, igrao je potom jednu sezonu za Hemofarm, pre nego što se priključio Partizanu leta 2012. godine. Sa crno-belima je bio prvak Srbije u dva navrata, a jednom je bio i na krovu Jadrana (2013). Put ga je potom odveo u turski Gazijantep, a igrao je zatim i za Brindizi, Tenerife, Cmoki, Istanbul i Ješilgirsun, da bi se pre tri godine po drugi put priključio crno-belima, sa kojima osvaja dve Žućkove levice. Igrao je potom kratko za Aris i Igokeu, pre nego što je pojačao sastav iz Panevežisa.

Imaće priliku da ukrsti koplja sa crno-belima u sezoni pred nama, kako je žreb stavio Partizan i Lijetkabelis u istu grupu u Evrokupu.



tagovi

LijetkabelisĐorđe GagićNenad ČanakNikola RadičevićEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara