Aleksandar Đorđević (©MN Press)
Aleksandar Đorđević (©MN Press)

Đorđević obelodanio preliminarni spisak za Mundobasket, Kinezi bez pojačanja iz NBA

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 14:25

Iako je najavljeno da bi Kajl Anderson mogao da pomogne Kini, njegovo ime se nije našlo na spisku

Reprezentacija Srbije će se na startu Mundobasketa takmičiti u Grupi B sa selekcijama Portorika, Južnog Sudana i Kine. Selekciju najmnogoljudnije zemlje sveta sa klupe predvodi bivši selektor Orlova i proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević, a obelodanjeno je i na kojih 18 igrača računa pred početak priprema za planetarnu smotru.

Iako je najavljena mogućnost da se državnom timu Kine priključi košarkaš Minesota Timbervulvsa Kajl Anderson, njegovo ime nije se našlo na preliminarnom Đorđevićevom spisku.

Izabrane vesti

Najpoznatije ime jednog od protivnika Srbije u grupnoj fazi svakako je 216 centimetara visoki Džou Ći (Zhou Qi), koji iza sebe ima i NBA iskustvo. Izabrali su ga 2016. Hjuston Roketsi kao 43. pika, ali se nije dugo zadržao u Teksasu i mahom je igrao u Razvojnoj ligi. Ubeležio je 19 nastupa u najjačoj konkurenciji na svetu i prosečno beležio 1,3 poena.

Centar Vang Dželin (Wang Zhelin) svojevremeno je takođe biran na draftu. Uzeo ga je Memfis kao 57. pika, takođe 2016. godine, ali nikada nije debitovao u NBA, već je kompletnu karijeru proveo u domovini.

Interesantan je i 20-godišnji Ju Đihao (Yu Jiahao), visok 220 centimetara, na spisku su i iskusni krilni košarkaš Džou Peng (Zhou Peng) koji je šest puta bio šampion Kine.

Spisak Kine pred pripreme za Mundobasket: Džao Đinvej, Džang Dženlin, Fu Hao, Čeng Šuajpeng, Ju Đihao, Sun Minghui, Džu Đunlong, Hu Đinćiu, He Šining, Džou Peng, Džao Rui, Hu Mingšuan, Du Runwang, Fang Šuo, Ženg Fanbo, Cuj Jongši, Wang Dželin, Džou Ći.

Poznat je i raspored grupne faze planetarne smotre, pa će Orlovi na pozornicu u Manili izaći dan posle velikog otvaranja, pošto je susret sa Kinom zakazan za 26. avgust od 14.00 po srendjoevropskom vremenu. U istom terminu dva dana kasnije Orlovi igraju protiv Portorika, dok će na poslednjem koraku u grupnoj fazi izaći na crtu Južnom Sudanu, 30. agusta od 14.00.


tagovi

Aleksandar Đorđevićkineska reprezentacijakošarkaška reprezentacija KineMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara