(©FIBA)
(©FIBA)

Orlići protutnjali kroz grupu, sa tri pobede do nokaut faze Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 22:01

Za kraj pao Japan

Grupnu fazu muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije nije ni osetila, protutnjala je kroz Debrecin. Izabranici Vladimira Đokića su prvu fazu Svetskog prvenstva odigrali perfektno, nisu ispustili nijedan bod. Napunili su se samopouzdanjem i maksimalnim učinkom umarširali u nokaut fazu.

Tri pobede ostvarili su Orlići. Prvo su meru uzeli Egipćanima, potom dobili triler sa Brazilom, da bi za kraj pao Japan – 76:65. Srbiju su do trijumfa vodili Lazar Đoković sa 17 poena i devet skokova, odnosno Ilija Milijašević sa identičnim poenterskim skorom, sedam skokova i četiri asistencije.

Izabrane vesti

Odskočili su Đoković i Milijašević u srpskom timu, ali i na utakmici za prvo mesto. Ispratio ih je samo Akira Džejkobs sa 16 poena. Ali, osim njega i Juta Kavašime niko od Japanaca nije bio naročito efikasan, svi su ostali bili jednocifreni. Ipak, i te kako je azijska selekcija imala igrače sposobne da pogode sa distance.

Dalekometna paljba održavala je Japance, u završnici treće deonice zahvaljujući odličnim procentima šuta za tri poena uspeli su i da naprave preokret, međutim, ne i da visok nivo igre održe do kraja. Ubacili su 11 trojki, ali nisu imali poene iz druge šanse.

Sve što su promašili završilo je u rukama srpskih košarkaša. Imali su Orlići zbirno čak 51 skok! Nadskočili su rivala, bili dominantni pod oba koša i na taj način stigli do trijumfa. Teško su Japanci branili prodore, pogađali su izabranici Vladimira Đokića sa pod faulom, te bili precizni kada stanu na liniju za slobodna bacanja.


tagovi

juniorska košarkaška reprezentacija Srbijemuška juniorska košarkaška reprezentacija SrbijeKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara