Dejan Mijatović (© Star Sport)
Dejan Mijatović (© Star Sport)

Ostaje još 40 minuta nade za Borac Mozzart

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 12:36

Trener Čačana ističe da su rivali energični, jaki, da izlaze na prvi pas, imaju snažan kontakt, ali da neće biti predaje

Svoj poslednji duel u sezoni 2022./23. ABA lige Borac Mozzart će odigrati u Sportskom centru “Morača”, gde će Čačane ugostiti domaća Budućnost (subota, 19:00).

Ko prati regionalno košarkaško takmičenje upoznat je sa situacijom u kojoj se nalazi čačanski tim. U ovom momentu, Borac i MZT imaju isti broj pobeda i poraza, ali tim iz Skoplja u poslednjoj rundi dočekuje Cibonu, dok Čačani gostuju Podgoričanima. I laiku je jasno ko ima daleko lakši posao.

Izabrane vesti

Naravno, čačanska ekipa nema nameru da se preda i istakne belu zastavu u Podgorici. A da može da igra sa najboljima pokazala je u nedelju, kada je bila na korak od senzacije protiv Crvene zvezde.

Šef struke Čačana, Dejan Mijatović, ukratko se podsetio na minuli meč.

,,Momci su ostavili srce na parketu, izgarali su svih 40 minuta i dali su sve od sebe. Igrati protiv Crvene zvezde, koja je ekipa učesnica Evrolige, nije uopšte lako. Ali uspeli smo da nadskočimo rivala, 35 prema 31 skok. U kontrama postigli smo 15, a rival devet poena. Dakle, imali smo kontrolu bitnih segmenata igre, što ranije nismo imali protiv ‘crveno – belih’. Ali duža klupa Crvene zvezde i kvalitet su na kraju došli do izražaja. Iako smo doživeli poraz, sa parketa smo izašli uzdignute glave, jer smo pokazali karakter”, kazao je popularni Džoli Mijatović.

Sledi duel u Podgorici, koji će, kako stvari stoje, biti najvažniji od kada se Borac takmiči u jadranskoj eliti.

,,Čim smo završili utakmicu protiv Crvene zvezde okrenuli smo se utakmici protiv Budućnosti. Ostalo nam je još 40 minuta košarke i nade. Svima je jasno ko u narednom duelu važi za favorita. Budućnost ima igrače sa izuzetnim individualnim kvalitetom, a predvodi ih Vlade Jovanović, odličan trener. Reč je o ekipi koja igra veoma brzo, napadački je vrlo potentna. Ako mislimo da pariramo takvom timu, moramo da smanjimo prazan hod na najmanji mogući nivo. Čeka nas žestok rad u odbrani”, dodao je Mijatović.

Naravno, Borac neće imati nameru da se preda, bez obzira što je protivnik jedan od najboljih i najtežih na kog može da naleti.

,,Nemamo više priliku za popravni. Imamo odgovornost prema navijačima, ali i sebi, da se pokažemo u najboljem svetlu. Želimo da probamo da pariramo u mnogim stvarima. To je bitno momcima i meni. Igrači Budućnosti imaju izuzetan pristup igri, posebno u odbrani. Vrlo su energični, uvek izlaze na prvi pas. Moramo se adaptirati, posebno u organizaciji napada. Takođe, moramo izdržati i kontakt, jer su igrači Budućnosti fizički snažni. Sve u svemu, očekujem da odigramo najbolji meč u sezoni, jer samo tako možemo nečemu da se nadamo”, završio je Dejan Mijatović.



tagovi

KK Borac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara