Ostoja Mijailović u društvu Sava Miloševića (© MN Press)
Ostoja Mijailović u društvu Sava Miloševića (© MN Press)

Ostoja Mijailović: Velika šansa da finale Evrokupa igramo u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.04.22. | 12:43

„Pričaju da smo državni projekat, ali to su samo floskule“, kaže predsednik Partizana

Pre dve sezone Andrea Trinkijeri je imao otvoren put do finala Evrokupa, samo što je buknula pandemije virusa korona i sprečila ga da se bori za evroligašku ulaznicu. Sad je daleko veće trenersko ime na klupi Partizana, samim tim očekivanja javnosti su skočila, pa i ljudi iz kluba smatraju kako sa Željkom Obradovićem mogu da ostvare san star osam godina koliko je prošlo od trojke Nolana Smita kojom je sprečio borbu za mesto u najkvalitetnijem kontinentalnom klupskom takmičenju.

Šansa da se u njega crno-beli vrate postoji na koncu aktuelne sezone. Zavisno od raspleta na dva razboja: završnice Evrokupa i regionalne ABA lige.

Izabrane vesti

Sezona se bliži kraju, samim tim i prostora za greške je sve manje.

Naši navijači moraju da shvate da je format takmičenja Evrokupa surov. Moramo da osvojim Evrokup ako hoćemo da igramo Evroligu. Naravno, imamo priliku da se borimo i u ABA ligi. Svaka utakmica je važna, nevažno da li protiv Burse, Virtusa. Ako izgubimo neku od utakmica koju naši navijači smatraju lakšom i ne dođu u halu, nema prilike za popravni. Ako sledeću fazu Evrokupa odigramo kako treba, dolazi četvrtfinale, polufinale, svašta je moguće. Samo dve ekipe su bolje pozicionirane od nas, Gran Kanarija i Huventud. Postoji šansa da ne prođu, pošto imaju teške utakmice. Imamo i mi takvu šansu. Imamo veliku šansu da igramo polufinale i finale u Beogradu“, precizirao je Ostoja Mijailović, predsednik Parnog valjka u razgovoru za klupsku televiziju.

Jasno je prvom čoveku kluba da je letošnji angažman trofejnog Željka Obradovića pozitivno uticao na promenu klime i projektovao najveće ambicije, ali i stvaranje drugačije slike o kompletnom klubu.

Željko je najedostavniji zasad. Radi na najbolji mogući način. Kada je teško i kada je lepo, svi smo zajedno tu. Razume kad postoje problemi u klubu i ekipi. Svako bi trebalo da mu da neku novu šansu, podršku. To tako nije bilo ranije, kada su jedva čekali da klub kasni jednu platu, dođu kod mene i kažu mi to. Kada klub ranije nije imao novca, ja sam se borio da ga nađem od svojih prijatelja, kompanija da Partizan isplati platu na vreme. Da ne bi postojao prostor za alibi, da klub nešto nije dao i da zato ekipa ne igra dobro. To javnost ne ni treba da vidi, ali je detalj koji sam želeo da podelim sa našim navijačima“.

Baš kao i probleme s kojima se suočava maltene na dnevnom nivou, a nisu usko vezani za paret.

Trudio sam se što manje da pričam, želeo sam da ostanemo u pozadini. Prethodnih godina smo morali da branimo klub od napada, svađe… Sad smo se pomerili u stranu, ali smo čuvali klub. Javnost nije svesna koliko je teško obezbediti dobre uslove, da ekipa radi, funkcioniše, prima plate. Spekulacije koje se pojavljuju u medijima, gde je ta priča da je Partizan državni projekat i da ima beskonačno puno novca od strane države. To su floskule kao i mnoge druge. Imamo podršku države, ali daleko od onoga što je potrebno da napravimo rezultate kakve imamo danas. Borimo se kao klub. Pre nekoliko meseci smo napravili Upravni odbor gde sede najveći srpski privrednici, koji u celom svetu u timovima ima zadatak da obezbedi uslove klubu za rad. Svako od njih je pomogao klub finansijski. Želeo bih da se zahvalim navijačima, ima ih dosta na svakog utakmici. Mi se finansiramo godinama unazad od naših navijača. Oni su naš najveći pojedinačni sponzor“.

Što ne znači da je sve sjajno u klupskoj kasi. Naprotiv, opterećena je mnogobrojnim dugovima iz prošlosti.

Na utakmici protiv Mega Mozzarta sam sreo Aleksa Marića, koga poštujem. Naši navijači treba da shvate da je Marić i danas na platnom spisku Partizana. Kad delimo plate, dajemo ih i momcima iz generacije Aleksa Marića. Dosta recidiva vučemo iz prošlosti. To će nas još dugo pratiti, ali pred plej-of moramo da vodimo računa da odredimo cene ulaznica koja je zadovoljavajuća za naše navijače zato što nam je bitnije da igrači imaju podršku, ali sa druge strane moramo da vodimo računa da plate podelimo na vreme. U ovom trenutku nama sponzori kasne sa uplatama zbog situacije u Ukrajini, koja je poremetila privredu“, zaključio je Ostoja Mijailović.



tagovi

KK PartizanOstoja Mijailović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara