Kejd Kaningem (©AFP)
Kejd Kaningem (©AFP)

Otišla košarka dođavola: Bio najbolji u najgoroj ekipi NBA i dobio 224.000.000!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 22:48

Pistonsi čuvaju najboljeg strelca

Kada je Lebron Džejms dogovorio produžetak saradnje sa Los Anđeles Lejkersima i dvogodišnji ugovor vredan 104.000.000 dolara, košarkaška javnost prisetila se kako je Majkl Džordan za celu karijeru zaradio 94.000.000 dolara.

Veliki je uticaj inflacije tokom godina, kao i pomeranja sa timskim seleri kepom, ali smer u kojem ide košarka, pa i sport generalno, nikako nije dobar. To se vidi i kroz primer Kejda Kaningema. Prvi pik sa drafta 2021. godine je našao zajednički jezik sa Detroitom na maksimalnu ruki ekstenziju tešku potencijalnih 269.000.000 dolara!

Izabrane vesti

Najbolji strelac Pistonsa ima garantovanih 224.000.000 dolara, a porast od dodatnih 45.000.000 dolara odnosno 30 odsto od visine seleri kepa dobiće u slučaju da bude izabran u jednu od tri idealne petorke NBA lige.

Predsednik Detroita Tradžan Lengdon stavio je produžetak sa Kaningemom kao prioritet kako bi se dalje gradio tim za neke ozbiljnije rezultate. Nekadašnji NBA šampion je prošlu sezonu završio kao najgori tim cele lige sa svega 14 pobeda!

U svemu tome Kaningem je bio daleko najbolji sa prosekom od 22,7 poena i 7,5 asistencija što jeste za poštovanje, ali je potpuno neverovatno kako funkcionišu finansije u najjačoj košarkaškoj ligi sveta i ko sve dobija nezamislive sume novca. Kaningem je dobar košarkaš i prošle sezone je bio među top 10 po dužini boravka lopte u njegovim rukama, broju dodira, napada iz pik'n'rola, ali da li je sve to vredno 224.000.000 dolara? To je skoro ista suma koju dobija najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić posle najnovijeg produžetka ugovora, kada je već postao MVP.

Nekadašnji član univerziteta Oklahoma Stejt propustio je gotovo celu takmičarsku 2022/23, pošto je odigrao samo 12 utakmica zbog preloma kosti potklonice, dok je u debitantskoj sezoni imao 64 meča. Odigrao je dobro tokom priprema reprezentacije SAD pred Mundobasket, ali nije prošao u konačnih dvanaest, ali je dobio samopouzdanje da odigra dobru sezonu.

Kaningem i Detroit će imati trećeg šefa stručnog štaba u tri godine, pošto je stigao Džej Bi Bikerstaf umesto Montija Vilijamsa, dok je pre toga bio Dvejn Kejsi.


tagovi

Kejd KaningemDetroit PistonsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara