Foto: Svetislav Pešić
Foto: Svetislav Pešić

Otkazani kontrolni treninzi reprezentacije zbog bolesti selektora Pešića

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 11:45

Iskusnom stručnjaku konstatovano akutno zapaljenje grla koje zahteva bolničko lečenje

Postojala je želja selektora Srbije Svetislava Pešića da radi kontrolne treninge sa mladim košarkašima kako bi se uverio u njihov kvalitet i kako bi znao na koga može da računa u budućnosti, ali su ti treninzi otkazani zbog bolesti selektora što je potvrđeno i na zvaničnom sajtu Saveza.

Iskusni stručnjak bio je u bolnici gde mu je konstatovano akutno zapaljenje grla koje zahteva bolničko lečenje.

Izabrane vesti

"Zdravstveno stanje selektora Pešića je stabilno, ali ima akutno zapaljenje grla koje zahteva da se što pre podvrgne bolničkom tretmanu. Zbog toga će već danas biti primljen u Кlinički centar Srbije", poručio je prof. Dragan Radovanović.

Ideja šefa struke reprezentacije bila je da se lično uveri u talenat i kvalitet igrača koji su bili u mladim kategorijama reprezentacije i koji bi u perspektivi mogli da budu kandidati za mesto u "A" timu. Kako bi on rekao, “da ih propusti kroz ruke”. Ali… Isprečila se viša sila.

Na spisak igrača Pešić je ranije stavio Mihaila Petrovića (Partizanov igrač na pozajmici u Dunavu), Marka Pecarskog (Borac Čačak), Aleksu Radanova, Dalibora Ilića, Stefana Đorđevića (Igokea), Borišu Simanića, Nikolu Jovića, Nikolu Đurišića i Mihaila Mušikića (Mega), Matiju Belića (Mladost Zemun), Vojina Medarevića (Dinamik), Dušana Beslaća (Vojvodina), Marka Pavićevića (FMP), Arijana Lakića (Spars), Zorana Paunovića (Podgorica) i Đorđa Pažina (Borac Banjaluka).

Košarkaški savez Srbije je zahvalio svim igračima koji su došli na kontrolne treninge.

"Želim da u ime reprezentacije i kompletnog Кošarkaškog saveza Srbije zahvalim svim igračima koji su se uprkos zgusnutom takmičarskom rasporedu odazvali pozivu na kontrolne treninge. Takođe, želeo bih da iskažem i veliku zahvalnost upravama i trenerima klubova iz kojih reprezentativci dolaze na izvanrednoj saradnji i iskazanoj spremnosti na prilagođavanje profesionalnih obaveza potrebama nacionalnog tima", naglasio je direktor reprezentacije Dragan Tarlać.

Podsećanja radi, Pešić je i u intervjuu za Mozzart Sport najavio da želi da vidi neke mlade igrače na delu, da se lično uveri u njihove sposobnosti na treninzima, da im pruži šansu da se dokažu i da im pokaže da su deo tima, da su deo reprezentacije.

Šteta za ovakav razvoj situacije. Kontrolne utakmice trebalo je da se odigraju 18. i 19. oktobra.



tagovi

Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara