Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Otpisani" Toronto probudio duhove u Filadelfiji, Hardenov učinak sve češće pod lupom

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 12:52

Skroman učinak bivšeg igrača Hjustona i Bruklina privlači sve više pažnje

Istorija NBA lige do danas nije zabeležila preokret u plej-ofu nakon vođstva jednog tima 3:0, te je Filadelfija posle niza pobeda nad Torontom već bila viđena u narednoj fazi. Ipak, dva trijumfa Reptorsa praktično su u potpunosti vratila neizvesnost i istovremeno probudila duhove u redovima Seventisiksersa, a pod posebnom lupom se našao Džejms Harden koji igrama nije opravdao ulogu koja mu je bila namenjena angažmanom iz Bruklina.

Posle dve prilično rutinske pobede na domaćem terenu i brejka ostvarenog kroz produžetak u gostima Filadelfija je iznenada stala i u potpunostoi prepustila kontrolu Torontu, te su nakon samo dve utakmice unapred otpisani Reptorsi uspeli da se vrate u život.

Izabrane vesti

Dve blede partije Filadelfije potvrdile su da među Seventisiksersima ne funkcioniše sve idealno što je između redova moglo da se zaključi i kroz izjave prve zvezde tima Džoela Embida. Kandidat za MVP titulu u nekoliko situacija izbegavao je da komentariše učinak saigrača, odnosno Džejmsa Hardena, nevešto se trudeći da prikrije da ipak ima šta da zameri asu koji je u Filadelfiju stigao iz Bruklina.

Izgovori kamerunskog centra poput "to nije moj posao" i "na treneru je da razgovara sa njim", na pitanja o učinku Hardena, nagoveštaj su da u timu ne funkcioniše baš sve idealno, što se može zaključiti i iz rezultata. Popularni Brada u aktuelnoj sredini beleži igre daleko od očekivanih te u plej-of seriji prosečno postiže 18 poena po utakmici uz tek 37 procenata šuta, dok mu se posebno zamera skroman učinak u defanzivi i nedostatak agresivnosti.

Iako je činjenica da je Harden imao velikih problema sa povredama u prethodnom periodu, povreda tetive sad je već daleka prošlost i brojke ispod očekivanih teško se mogu pripisati periodu oporavka.

Da je nekadašnji lider Hjustona u aktuelnom momentu mačka u džaku Deril Mori, prvi čovek Filadelfije, mogao je da zaključi iz igara koje je Harden pružao u Bruuklinu, međutim uprkos tome opredelio se za trejd u kojem su put Netsa otišli Ben Simons i Set Kari. Korak Seventisiksersa brzo je stigao pred sud javnosti jer Harden nije uspeo da podeli teret koji nosi Džoel Embid i preuzme važnu ulogu lidera uz centra, a pitanje kada će Harden postati onaj stari, sada se može preformulisati da li uopšte može ponovo da bude igrač u rangu ol-star zvezda.

Plejmejker Filadelfije na prethodnoj utakmici je pogodio samo četiri od 11 šuteva iz igre, a sa dve trojke u četvrtoj deonici popravio je poenterski učinak i završio duel sa 15 poena. Hardenov učinak u prethodnom periodu bio je praktično u potpuniosti vezan za procenat šuta za tri poena, a kako u Seventisiksersima ima tek 32 procenta jasno je zašto je slika koju je ostavio veoma bleda, te se preko noći pod znakom pitanja našla kako budućnost Filadelfije u plej-ofu tako i Hardenova budućnost u Seventisiksersima.


tagovi

FiladelfijaTorontoDžejms Harden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara