Pablo Laso (© Star Sport)
Pablo Laso (© Star Sport)

Pablo Laso se vratio trenerskom poslu - zvanično preuzeo Bajern Minhen

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 11:43

Iskusni Španac potpisao ugovor sa Bajernom do 2025. godine

Ono što se spekulisalo mesecima je sada dobilo zvaničnu potvrdu, Pablo Laso je novi trener Bajerna iz Minhena. On na ovoj poziciji menja nekadašnjeg trenera Partizana Andreu Trinkijerija koji je neslavno završio mandat na klupi Bavaraca pošto je izgubio u četvrtfinalu plej-ofa.

Laso stiže u Nemačku posle jedne sezone pauze. Podsećanja radi, Laso je imao zdravstvenih problema prošle sezone u plej-ofu kada je hospitalizovan zbog srčanih smetnji. Posle toga se nije ni vraćao na klupu, a njegovo mesto zauzeo je Ćus Mateo koji je ove sezone predvodio Real do titule šampiona Evrope.

Izabrane vesti

Laso je sa Realom osvojio dva puta Evroligu, a šest puta šampiona Španije. Isto toliko je osovjio i Kup Španije.

On je u Minhen stigao u nedelju kasno uveče, gde je u prostorijama kluba potpisao ugovor do 2025. godine.

"Velika je čast što sam ovde u Minhenu. Hteo bih da zahvalim svima što su me izabrali za trenera Bajerna, koji se takmiči u Bundesligi i Evroligi. Želim da napravim uspeh koji sam imao u prošlosti, a to nije samo osvajanje Evrolige. Potpuno sam fokusiran i spreman da pomognem Bajernu da se pomeri stepenicu napred" rekao je Laso na promociji.

Iz kluba su istakli da je stigao jedan od najvećih stručnjaka u Evropi.

"Srećni smo što nam je došao je jedan od najvećih stručnjaka kakav je Pablo Laso u naš klub. Velika je čast što je potpisao za nas. Pablo je jedan od najuspešnijih ikada i uveren sam da će nas oblikovati svojim karakterom i profesionalnošću", rekao je Marko Pešić.







tagovi

Pablo LasoKK Bajern MinhenEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara