Pablo Laso (© Star Sport)
Pablo Laso (© Star Sport)

Pablo Laso: Želim da nastavim da se bavim trenerskim poslom, iznenadila me priča o Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.07.22. | 14:28

Legendarni trener održao je konferenciju za medije

Posle nekoliko nedelja tišine, Pablo Laso je odlučio najzad da se oglasi posle odluke Real Madrida da ne nastavi saradnju sa legendarnim trenerom koji je na klupi Blankosa proveo 11 godina. Zbog medicinski razloga, ugovor sa Lasom je prekinu, a na njegovo mesto dolazi Ćus Mateo.

Izabrane vesti

"Osećam se dobro, srce mi funkcioniše normalno, perfektno. Doktori su mi objasnili da sam imao mini srčani udar", počeo je Laso izlaganje na konferenciji za medije.

Kako sam ističe, doktori su mu već dali dozvolu da može da nastavi da se bavi trenerskim poslom. Uprkos dozvoli, Real nije hteo da se saradnja nastavi.

"Ako se toliko brinuli o meni, zašto nisu pokazali kompletne medicinske rezultate. Imao sam sreću da su se o meni brinuli vrhunski lekari i verujem u njhove zaključke".

U momentu kada se proširila vest o srčanom udaru i Lasovom odlasku u bolnicu, mislilo se da se neće vraćati u dvoranu. Međutim svega nekoliko dana kasnije Laso je viđen na finalnoj seriji protiv Barselone, bez ikakvih tegoba.

"Nisam sedeo na klubi tokom finala jer sam doneo takvu odluku. Bio sam oduševljen na način na koji smo okončali sezonu i bio sam srećan što ću pripremati narednu, ali klub me je onda obavestio da saradnja neće biti nastavljena. Žao mi je što više neću biti trener Reala. To će uvek biti moja kuća."

Laso je sa Realom osvojio dve Evrolige, a ima po šest trofeja u ACB ligi, Kupu Kralja i Superkupu. Po ozvaničenju informacije da je završio mandat na klupi Reala pojavile su se inofrmacije da je Zvezda zainteresovana da ga angažuje što je on demantovao.

"Iznenadila me je priča o Crvenoj zvezdi. Nisam imao nikakav kontakt. Imam želju da nastavim da se bavim trenerskim poslom, ali neću da treniram nekoga samo da bih ga trenirao. Obožavam ovaj posao i nadam se novoj prilici i projektu koji će da me uzbudi", podvukao je Laso.


tagovi

Pablo Laso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara