Foto: AFP
Foto: AFP

Padaju maske u NBA: Potpuno vakcinisani igrači dobili beneficije

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 10:56

Osobe koje su primile obe doze vakcine protiv korona virusa moći će slobodno da se kreću, bez testiranja po povratku u tim. Na treninzima ekipa čijih je 85 odsto članova vakcinisano, neće više biti obavezno nošenje zaštitnih maski

NBA i Unija igrača (NBPA) dogovorili su se da izmene zdravstvene i sigurnosne protokole koji nude proširene pogodnosti igračima koji su potpuno vakcinisani, navodi se u memorandumu koji je poslat timovima u sredu uveče.

Petak, 00.30: (1,40) Atlanta (14,0) Oklahoma Siti (3,35)

Izabrane vesti

Kako navodi ESP, promene u protokolima odnose se na svaku osobu koja je primila vakcinu protiv korona virusa pre najmanje dve nedelje, i na bilo koji tim u kome je 85 odsto igrača i 85 odsto osoblja potpuno vakcinisano. Potpuno vakcinisane osobe više neće morati da idu u karantin posle izlaganja COVID-19. Moći će da se vide sa prijateljima, članovima porodice ili bilo kime, a da se posle ne testiraju. Takođe, biće im dozvoljeno da ručaju u restoranima.

.........................................................................

* Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

........................................................................

Potpuno vakcinisani timovi više neće morati da nose maske u dvoranama i salama. Imače veću fleksibilnost da napuste timski hotel na putovanjima, a takođe će moći da obrokuju u restoranima. Ove pogodnosti slede nedavne smernice koje su najavili Centri za kontrolu i prevenciju bolesti za one koji su u potpunosti vakcinisani. Jedna od smernica koju su Centri objavili je da se potpuno vakcinisane osobe mogu okupljati u zatvorenom prostoru bez nošenja maske.

Petak, 3.30: (1,35) LA Lejkers (14,0) Šarlot (3,70)

Glavni kondicioni trener jednog tima iz Zapadne konferencije, rekao je za ESPN da postoji nada da će nove beneficije članovima NBA ekipa biti svojevrstan motivacioni faktor onima koji možda razmišljaju o vakcinaciji. Ipak, pozvao je na oprez, odnosno rekao je da će vakcinisane osobe i dalje morati da se ponašaju odgovorno, odnosno da se očekuje da će svakodnevni testovi i dalje biti deo NBA rutine.

Još nije poznato koliko je osoba u NBA vakcinisano, ali izvori ESPN navode da su mnogobrojni članovi stručnih štabova, treneri i ostali službenici već primili barem prvu dozu.


tagovi

NBA ligaCOVID-19

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara