Dejan Radonjić (©Starsport)
Dejan Radonjić (©Starsport)

Panatinaikos prelomio – Radonjić je bivši!

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.02.23. | 12:45

Pregovori o raskidu uveliko u toku

Naslućivalo se nedeljama, sada je i definitivno. Uprava Panatinaikosa rešila je da raskine saradnju sa Dejanom Radonjićem, kome je presudio težak poraz od Olimpijakosa (65:81) u polufinalu grčkog Kupa.

Otkaz međutim nije još ozvaničen, jer atinski Zeleni prvo moraju da pronađu model rastanka sa crnogorskim strategom, kome po ugovoru pripada još 1.200.000 evra bruto, po pisanju grčkih medija. Toliko bi bivši trener Zvezde trebalo da zaradi za ostatak ove i celu narednu sezonu.

Izabrane vesti

Pao će svakako pokušati da spusti tu sumu, Radonjićevi menadžeri da izvuku što je više moguće, ali zajedno da nastave – to je već nemoguće.

Čak 11 uzastopnih poraza u gradskim derbijima vezao je Panatinaikos u poslednjih godinu i po dana i mada nisu svi oni Radonjićeva krivica u Atini su procenili da nije on ni trener koji će ih povući nazad ka vrhu.

Uprava se nadala da će kupovinama Dvejna Bejkona, Meta Tomasa i Dimitrisa Agravanisa u toku sezone spasiti stvar, ali kada je videla da rezultata nema odlučila se na radikalan rez. U takvim okolnostima crh obično plati šef stručnog štaba.

Samo što pre rastanka i klub mora da plati svoje. Odnosno sav novac koji po dvogodišnjem ugovoru duguje Radonjiću. Panatinaikos navodno nudi sve ono što bi 53-godišnji strateg trebalo da zaradi do kraja ove sezone, plus nešto za sledeću, ali zasad nema dogovora.


tagovi

KK PanatinaikosPanatinaikosDejan Radonjić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara