Kevin Pangos (©Star Sport)
Kevin Pangos (©Star Sport)

Pangosovoj agoniji je kraj, sledeća stanica sunčana Španija

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.12.23. | 01:09

Kanađanin ostaje u Evroligi

Višemesečnoj agoniji Kevina Pangosa došao je kraj i od subote popodne više nije košarkaš milanske Olimpije. Nije dugo bio bez kluba, pošto je ubrzo po rastanku sa Manekenima potpisao za Valensiju i seli se u sunčanu Španiju.

Ugovor je parafiran do kraja sezone, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana. Pangos je dva meseca bio u nemilosti Etorea Mesine koji ga je posle petog kola Evrolige sklonio iz tima i više ga nije koristio uprkos svim pobedama. Klub je okolišao neko vreme da ga pusti, bilo je spekulacija o interesovanju Žalgirisa, ali se kasnije uključila Valensija i uspela da pokupi iskusnog plejmejkera.

Izabrane vesti

Pangos se priključuje dobro popunjenoj spoljnoj liniji u kojoj su već Kris Džons, Stefan Jović, Martin Hermanson, Kasijus Robertson, Džared Harper, Giljem Ferando, Đosep Puerto, Lukas Mari i Milan Himenes.

Kanađanin sa slovenačkim papirima je u Evroligi na pet utakmica imao prosek od 7,2 pona, tri asistencije i 1,8 skokova. On je u Olimpiju stigao leta 2022. godine posle kratkog boravka u Klivlendu, ali mu je sezona prošla u oporavku od brojnih povreda.

Pošto ga je Mesina sklonio iz tima, mogao je da trenira samo individualno, ne i sa saigračima. Prvi meč sa Valensijom mogao bi da odigra već poslednjeg dana 2023. kada Valensja gostuje Real Madridu u matine terminu.



tagovi

Kevin PangosKK ValensijaOlimpija MilanoKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara