Kajl Gaj (©BC Panathinaikos)
Kajl Gaj (©BC Panathinaikos)

PAO će biti baš zabavan za gledanje – potpisao i bombarder iz Huventuda

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 20:14

Deveto pojačanje Zelenih za novu sezonu

Zagrmelo je jako, ne samo u Grčkoj, već i celoj Evropi zbog odluke Jorgosa Papajanisa da ode u Fenerbahče zbog čega je Panatinaikos odlučio da prekine saradnju sa agencijom koja ga zastupa, ali u danu kada je visoki centar otišao atinski gigant objavio je zanimljiv potpis – stigao je Kajl Gaj!

Američki bombarder koji je u ovogodišnjem plej-ofu ACB lige obarao rekorde kao kegle dok je cepao protivničke mrežice, stigao je u Atinu i biće novi dodatak i ovako već nakrcanoj bekovskoj liniji. Gaj je deveto pojačanje Panatinaikosa ovog leta, a čak peto “spolja“ posle Kostasa Slukasa, Džerijana Grenta, Luke Vildoze i Dimitrisa Moraitisa, koji se dokazao igrama u Peristeriju.

Izabrane vesti

Uz pomenute igrače Panatinaikos je ovog leta vratio Joanisa Papapetrua, zatim doveo Kostasa Adetokunba, Dinosa Mitoglua i Matijasa Lesora. Uz Ergina Atamana na klupi.

Gaj će ovoj ekipi doneti šutersku komponentu i gledajući sve igrače koji su već stigli, Panatinaikos će biti jako zabavan tim za gledanje. Samo Gaj je protekle sezone bio senzacionalan, pogotovo u doigravanju gde je znao da ubaci i po devet trojki za utakmicu! U Evrokupu je odigrao 21 meč i imao skoro 12 poena, 2,6 asistencija i 1,7 skokova, dok je u ACB ligi bio još bolji sa 13 poena, 2,1 dodavanjem i 1,8 uhvaćenih lopti na 40 nastupa. U tri meča protiv Baskonije i Real Madrida ubacio je čak 21 trojku!

Njega je prvo želela Valensija koja mu je poslala ponudu, ali je Huventud izjednačio i po pravila ACB lige koja su dosta slična onim iz NBA, uspela da ga zadrži. Ipak, Panatinaikos ga je na kraju definitivno pokupio.

Pre Evrope, Gaj je odigrao 53 utakmice zbirno za Kingse i Majami.


tagovi

Kajl GajKK PanatinaikosHuventudEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara