Dvejn Bejkon (©Starsport)
Dvejn Bejkon (©Starsport)

PAO pritisnuo dugme za samouništenje, Bejkon promašio pobedu: Alba osvojila Oaku

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.04.23. | 22:09

Zeleni vezali dva poraza pred dolazak u Beograd na megdan Partizan Mozzart Betu...

Još jednu sezonu protraćio je Panatinaikos. Ponovo je u Evroligi bio da popuni broj. Nijednog trenutka nije bio ni blizu da se uključi u borbu za ulazak u četvrtfinale plej-ofa, menjao je trenera i na leto će Janakopulos imati pune ruke posla. Štošta će morati da se promeni u grčkom velikanu. 

Kako je igrao cele sezone, tako je i protiv Albe u pretposlednjem kolu Evrolige. Bio je pred pobedom i pritisnuo dugme za samopuništenje. Ispustio je prednost u završnici, pao u poslednjem minutu i sa dva vezana poraza Zeleni će doći u Beograd na megdan Partizan Mozzart Betu, a Dvejn Bejkon bio je tragičar protiv Albe - 88:84.

Izabrane vesti

Mogao je Dvejn Bejkon da donese pobedu Panatinaikosu, odigrao je odličan meč, preuzeo odgovornost u odlučujućim trenucima i - promašio. Maodo Lo je poravnao rezultat 57 sekundi pre kraja, privatizovao je loptu Amerikanac i ispalio dva hica. Neprecizan je bio sa poludistance, potom i iza linije za tri poena.

Dvejn Bejkon se nije proslavio, košarkaši Albe birali bolja rešenja. Pametne odluke donosili su Maodo Lo i Jani Vencel u završnici. Išli su na prodor, telom u čuvara. Iznudili su faulove i bili hladnokrvni kada su stali na liniju penala. Realizovali su slobodna bacanja i berlinski klub je pokorio Oaku.

Panatinaikos je prosuo sve dobro što je uradio. Nadoknadio je dvocifren minus, stekao pet poena prednosti i onda su na površinu isplivale boljke. Lidera nema, a ni trenera kalibra za Evroligu. Počeli su Marijus Grigonis i Dvejn Bejkon da promašuju, uvukao se strah u redove domaćina, a na suprotnoj strani razigrao se Luk Sikma. Pogađao je u kriznim trenucima, održao Albi glavu iznad vode i trasirao put ka desetom trijumfu u Evroligi.

Džejlen Smit i Maodo Lo su u finišu preuzeli vodeće uloge i upravo su igrači iz spoljne linije bili najefikasniji kod Albe. Hrvatski reprezentativacje ubacio 14 poena, Maodo Lo jedan manje, a veliki doprinos dao je Johanes Timan. Nemac je pobedi doprineo sa 11 poena. Kod Panatinaikosa je listu strelaca predvodio Dvejn Bejkon sa 16 poen, Marijus Grigonis dopisao je 15, a obojica su imala izuzetno loše procente šuta. Uostalom kao i ceo tim.

Domaćin je se ispucavao, šutnuo je 20 trojki i pogodio samo pet. Drhtala je ruka i prilikom izvođenja slobodnih bacanja, dok su gosti bili daleko mirniji. Ubacili su četiri trojke više,rpide nadskočili Panatinaikos i imali čak devet asistencija više od grčkog tima.

EVROLIGA, 33. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Olimpijakos 87:79

/Kampaco 20 – Vezenkov 16/

Žalgiris - Makabi Tel Aviv 68:67

/Smits 13 - Boldvin 12/

Fenerbahče - Anadolu Efes 103:86

/Hejs 25 - Klajburn 21/

Valensija - Virtus Bolonja 79:68

/Evans 15 - Odželeje 21/

Real Madrid - Bajern Minhen 79:67

/Hezonja 20 - Obst 21/

Baskonija - Asvel 120:100

/Tompson 23 - Metjuz 25/

Petak

Panatinaikos - Alba 84:88

/Bejkon 16 - Smit 14/

Olimpija Milano - Barselona (u toku)

Monako - Partizan Mozzart Bet (u toku)




tagovi

EvroligaKK PanatinaikosKK Alba

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara