Balcerovski (©fiba.basketball)
Balcerovski (©fiba.basketball)

PAO se ipak odlučio za bivšeg centra Mege, platiće 500.000 evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 23:27

Balcerovski na putu za Atinu

Kako stoje stvari, jubilarno 10. pojačanje Panatinaikosa za novu sezonu će biti - Aleksander Balcerovski. Nedavno se pojavila informacija da PAO ipak odustaje od Poljaka i da se okreće Noi Vonelu iz NBA, ali izgleda da je želja Ergina Atamana presudila.

SDNA je preneo kako turski stručnjak veruje da se Balcerovski savršeno uklapa u njegove planove i ubedio upravu Zelenih da plati Gran Kanariji obeštenjećenje od 500.000 evra za njegove usluge i tako aktivira izlaznu klauzulu u ugovoru bivšeg košarkaša Mege.

Izabrane vesti

Košarkaš koji je od 13. godine u Gran Kanariji, kako je svojevremeno otkrio u razgovoru za Mozzart Sport, osvojio je Evrokup sa Kanarincima prošle sezone i bio proglašen po drugi put za Zvezdu u usponu drugorangiranog evropskog takmičenja.

Tokom leta je nastpao i za Boston na Letnjoj ligi, imao i nekoliko solidnih izdanja, a vrlo dobro se pokazao i u dresu reprezentacije na minulom Evrobasketu, kada je bio jedan od boljih igrača u selekciji koja je stigla do polufinala.

U sezoni za nama odigrao je 22 utakmice u Evrokupu i beležio 8,6 poena, 3,8 skokova i blokadu u proseku, dok je u ACB ligi bio na proseku od 9,4 poena i 3,3 uhvaćene lopte. Visok je 215 centimetara, ali ne libi se ni da šutne sa distance i prilično je agilan za igrača njegovog gabarita. Ima sve preduslove da uspe i na najvećoj evropskoj pozornici, a kako stoje stvari, sa Panatinaikosom će moći da se bori i za velike rezultate.

Našoj javnosti je najpoznatiji po partijama u dresu Mege, za koju je nastupao tokom sezone 2021/22 i beležio 8,6 poena, 5,5 skokova i 1,4 rampu.

Zeleni su ovog leta već potpisali devet igrača. Vratili su se Joanis Papapetru i Dinos Mitoglu, a ugovore sa klubom su potpisali i Kostas Slukas, Džerijan Grent, Luka Vildoza, Kajl Gaj, Dimitris Moraitis, Kostas Adetokunbo i Matijas Lesor.



tagovi

Košarkaški transferiKK PanatinaikosAleksander Balcerovski

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara