Nemanja Nedović (©Starsport)
Nemanja Nedović (©Starsport)

PAO se izdigao posle katastrofalnog početka i uz 17 Nedovićevih poena otišao u finale Kupa Grčke

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 18:11

Ekipa Dimitrisa Priftisa nadigrala Promiteas

Košarkaši Panatinaikosa prvi su finalisti Kupa Grčke. Oni su u Ano Liosija Dvorani u Atini savladali Promiteas posle preokreta i za trofej će se boriti sa boljim iz duela Olimpijakosa i AEK-a - 85:68.

Katastrofalno su Zeleni odigrali prvu četvrtinu, dok je sastav iz Patre blistao. Promiteas je deonicu zatvorio serijom 16:2 i na odmor otišao sa velikih +14. Nije bilo dovoljno. Uzvratio je PAO snažno i drugu deonicu dobio sa 25:12, ali je na veliku pauzu ipak otišao sa pola koša zaostatka. Očas je to neutralisao u trećoj četvrtini (20:11), a do kraja je iz minuta u minut uvećavao prednost i na kraju upisao ubedljiv trijumf.

Izabrane vesti

Nemanja Nedović je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu. Srpski košarkaš je ubacio 17 poena, ali je većinu dao u prvom poluvremenu (14). Koliku slobodu u igri ima govori i podatak da je opalio 11 šuteva sa distance, ali je pogodio samo dva. Zabeležio je i tri skoka, dve asistencije i čak četiri ukradene lopte, ali zbog loših procenata šuta (4/16 iz igre, 25 odsto) sakupio je 13 indeksnih poena.

Ako se pogleda samo indeks, Džeremi Evans je bio duplo korisniji od njega (26). Amerikanac je postgao 15 poena uz 11 skokova (pet ofanzivnih), a promašio je samo dva šuta iz igre (6/8). Odličan i Jorgos Papajanis sa 12 poena i osam skokova, dok je isti košgeterski učinak imao i Deril Mejkon. Stefan Jović je proveo 17 minuta na parketu, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca (ubeležio po skok i asistenciju).

U poraženoj ekipi je meč dobro otvorio bivši kapiten Partizana Mihajlo Andrić, ali je u drugom poluvremenu potpuno stao. Na kraju je ubeležio devet poena uz jednu uhvaćenu loptu. Najbolji u redovima Promiteasa bio je Kendrik Rej sa 19 poena, pet manje dodao je Dimitrios Agravanis, dok je 11 ubacio Trevis Simpson.


tagovi

KK PanatinaikosPromiteasNemanja NedovićMihajlo AndrićStefan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara