Papalukas u razgovoru sa Aleksandrom Đorđevićem
Papalukas u razgovoru sa Aleksandrom Đorđevićem

Papalukas za MOZZART Sport: Beograd je rodni grad košarke!

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 08:34

"Sjajno biti ovde, imam lepe uspomene", kaže nekadašnji legendarni košaršakaš CSKA

Da li je bilo mnogo većih igrača u Evropi u poslednjih 20 godina od Teodorosa Papalukasa? Ako i jeste, ne bi vam možda bili potrebni ni prsti jedne ruke da ih nabrojite. Živa legenda evropske igre pod obručima ovih dana je u Beogradu, a za MOZZART Sport je izneo kako se oseća u gradu u kom je sa reprezentacijom Grčke osvojio Evropsko prvenstvo 2005. godine.

Kao jedan od ambasadora Evroliginog Fajnal fora Papalukas je privukao mnogo pažnje kod svih ljubitelja košarke i videlo se da mu je prijatno u glavnom gradu Srbije.

Izabrane vesti

Ipak je ovo posebno mesto za košarku. Mesto koje je mnogo dalo svim košarkašima i samoj igri. To ističe i Papalukas.
"Za mene je sjajan osećaj što sam se vratio u Beograd. To je mesto gde sam osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Imam sjajne uspomene. Beograd je rodni grad košarke, tako da je dobro biti ovde", rekao je Papalukas za MOZZART Sport.

Papalukas i Dijamantidis u dresu reprezentacije

O Fajnal foru je bilo jako teško pričati unapred, pre utakmica, ali je istakao da kao autsajdera vidi Žalgiris i to se potvrdilo jer je Zelena šuma poražena od Fenerbahčea sinoć s 76:67.
"Veoma je tesno... Sjajni su timovi na Fajnal foru, sa jednim autsajderom Žalgirisom, braniocem titule Fenerom i sjajnim ekipama poput CSKA i Reala. Biće veoma interesantno".

Nas je zanimalo koja je prva asocijacija Papalukasu na srpsku košarku?
"Srpska košarka je škola košarke. Toliko sjajnih trenera i igrača. I nastavljaju da nižu uspehe u kontinuitetu što je jako bitno", kaže Grk.

Papalukas je rođen 1977. godine, osvojio je tokom karijere dve titule Evrolige, a u karijeri je nastupao za Dafni, Panionios, Olimpijakos, CSKA, pa ponovo Olimpijakos, Makabi i karijeru je završio 2013. godine u CSKA.

Dva puta je biran u idealni tim Evrolige, dva puta je bio u drugom timu, dva puta je bio najbolji asistent u sezoni Evrolige, a jedan je od najboljih asistenata u istoriji Evrolige. Tri puta je bio najbolji asistent Grčke.

Kao tako rasnom igraču, kako mu deluje današnja košarka? U kom pravcu se razvija?
"Košarka se menja. I svi igrači sada moraju da se navikavaju na nove sisteme. Novi talas košarke. I postaje sve interesantnije i interesantnije".

Za kraj, ostavili smo pitanje vezano za Miloša Teodosića. Obojica su igrali u CSKA, obojica su mađioničari u asistencijama.

Imaju oči i na leđima.
"Miloš Teodosić je sjajan košarkaš, nastupao je za sjajne klubove u Evropi. Sada je počeo da igra i u NBA. Želim mu da ostane zdrav i da svima pokaže kako zna da igra", zaključio je Papalukas, a potom se vratio obavezama koje ima kao ambasador završnog turnira Evrolige.

Foto: MN Press


tagovi

Fajnal for Beograd 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara