©Shutterstock
©Shutterstock

Parma i Savović nastavljaju borbu za plej-of u Nur Sultanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 10:24

U okviru regionalne VTB lige Astana dočekuje sastav iz Perma

Prevalili su košarkaši Parme put dugačak preko 1.500 kilometara, kako bi izašli na megdan Astani u okviru VTB lige (17.00). Sastav iz Nur Sultana je posle 18 odigranih mečeva tek 11. na tabeli sa samo pet pobeda, dok je Parma sa dve više na dobrom putu da izbori poziciju u plej-ofu.

Košarkaši Astane su posle šest vezanih poraza u regionalnom šampionatu u minulom kolu savladali Cmoki u Minsku (80:78) i tako prekinuli crnu seriju. Nadaju se da bi mogli da nastave sa dobrim rezultatima protiv Parme, koja se u dosadašnjem toku sezone daleko bolje pokazala od sastava iz Kazahstana, ali je nanizala tri poraza u VTB ligi od Zjelone Gore, Zenta i Lokomotive Kubanj. Ipak, u susret sa Astanom ulazi posle izborenog plasmana na Fajnal for FIBA Kupa Evrope i pobede nad ekipom Balkana u Botevgradu.

Izabrane vesti

17.00: (3,05) Astana (15,0) Parma (1,45)

Sastav iz Perma spada u red prijatnijih iznenađenja ove takmičarske godine, četa litvanskog stručnjaka Kazisa Maksvitisa je među najboljima u ligi po broju asistencija (20,2), izgubljenim loptama (15,3) i prema procentu u šutu za tri poena (39,3 odsto), što ukazuje da izvlači maksimum iz svojih napada. Iskusni litvanski internacionalac Adas Juškevičijus se istakao kao najbolji strelac (14,4 poena po meču) i asistent ekipe (4,1), a dres Parme ove sezone nosi i bivši košarkaš Crvene zvezde i Mege Boris Savović (9,6 poena i 3,4 skoka u proseku).

Ekipa makedonskog stručnjaka Emila Rajkovića se sa druge strane pretežno oslanja na svoje američke igrače. Izdvajaju se Džeremaja Hil, koji je sa 15 poena po meču 10. strelac lige, kao i 32-godišnji Majkl Tompson (sa 5,8 asistencija u proseku peti u ligi).

Astana je slavila krajem decembra u Permu u prvom delu sezone, bilo je veoma neizvesno (84:83), a pobednički sastav je sa 21 poenom predvodio pomenuti Hil, dok su se sa druge strane sa po 15 poena istakli Juškevičijus i Lorenco Vilijams.

VTB LIGA

Ponedeljak

17.00: (3,05) Astana (15,0) Parma (1,45)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

VTB ligaKK ParmaKK AstanaBoris Savović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara