Matijas Lesor (©MN Press)
Matijas Lesor (©MN Press)

Parni valjak sa pola gasa do polufinala, Lesor i Ledej preveliki zalogaj za hrabri Spartak

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.02.23. | 19:47

Partizan Mozzart Bet čeka pobednika iz duela Crvene zvezde i Borca Mozzart koji je na programu u četvrtak, šansu dobili juniori Savo Drezgić i Viktor Mikić

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Partizan Mozzart Bet je ofanzivu na rekordni deveti Kup Radivoja Koraća otpočeo sa 22 poena razlike i pobedom nad subotičkim Spartakom rezultatom 91:69 - (23:16, 30:18, 20:19, 18:16).

Izabrane vesti

Utakmica taman da se probije prvi znoj i ekipa potpuno aklimatizuje na uslove u niškom Čairu. Subotičani su izašli na parket sa željom da se nadigravaju, ali je već posle 12-13 minuta postalo jasno da je diferencijal u kvalitetu suviše veliki da bi se susret nazvao ravnopravnim odmeravanjem snaga. Ali, Spartak se nije obrukao. Nije bilo realno ni da iznenade, ali su odigrali solidnu utakmicu, uzimajući u obzir kako su se četvrtfinala završavala prethodnih sezona.

Za sastav Željka Lukajića, koga pune tribine obojene u crno-belo nisu zaboravile, kao ni Kup Jugoslavije osvojen 1994. godine, učešće na završnom turniru nacionalnog kupa veliki je uspeh i podstrek za dalji rast i razvoj kluba koji je tokom devedesetih u svojoj Dudovoj šumi bio tvrd orah za najveće klubove tadašnje Jugoslavije.

Željko Obradović je i ovu utakmicu iskoristio da rasporedi minutažu i svoje nosioce pripremi za izvestan sudar sa Crvenom zvezdom u petak. Dok su ostali igrali, Jam Madar i Joanis Papapetru sedeli su u civilu odmah iza klupe i bodrili saigrače. Aktivno su pratili dešavanja na parketu, verovatno sa dozom želje da i sami istrče na parket i zaigraju...

Uplašio je dobro Tristan Vukčević sve u ekipi već posle pet minuta susreta, pošto je pri doskoku na jedno zakucavanje iz ofanzivnog skoka nezgodno doskočio i izvrnuo desni skočni zglob. Srećom po sve u timu, povreda nije bila ozbiljnije prirode, pa se već u završnici poluvremena vratio u petorku kako bi uzeo svoju porciju minuta.

Dok se rezultat kretao u smeru ubedljive pobede Partizan Mozzart Beta, dvojica temperamentnih stručnjaka su kraj aut linije često suflirali svojim igračima šta bi trebalo da naprave i na koje detalje da obrate pažnju. Jednostavno, dvojica starih poznanika želeli su da ritam ne opada, Obradović da njegovi izabranici zadrže potreban nivo koncentracije kako bi održali visoku razliku, dok je Lukajić još u najavi susreta poručio da želi da vidi koliko njegova ekipa može da se nosi sa evroligašem.

Partizan Mozzart Bet je susret počeo da okreće na svoju vodenicu već u završnici prve četvrtine. Spartak je zahvaljujući Aleksandru Sokoloviću nakratko poveo sa 13:11, vezane trojke Kevina Pantera i Zeka Ledeja lansirale su crno-bele da bi Matijas Lesor imao svoja dva minuta i sa šest uzastopnih poena doneo rezultat 23:16 na kraju prve četvrtine.

Lesor i Ledej brzo su uhvatili ritam potreban za dobru utakmicu, iako je bilo očigledno da nisu morali da se troše previše kako bi došli do poena. Upravo su oni postavili temelj ubedljivog vođstva, brze i jednostavne realizacije Džejmsa Nanelija i Dantea Egzuma dodatno su uvećale razliku, dok su Aleksa Avramović i evidentno raspoloženi Lesor obezbedili +17 (38:21) već posle 15 minuta.

Od tada se praktično samo čekao konačni ishod susreta. Bez preterane energetske potrošnje Parni valjak je održavao distancu potrebnu da se obezbedi trijumf i najavi polufinale u kojem svi verovatno priželjkuju Crvenu zvezdu.

Lesor je predvodio listu strelaca sa 17 poena i ponovo su mu navijači po završetku meča skandirali ime u transu. Ledej je skupio dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova. Avramović ih je ispratio sa 13 poena, šest asistencija i četiri uhvaćene lopte, dok je Anđušić imao 14 poena. Šansu su u poslednja dva minuta dobili i juniori Partizan Mozzart Beta Viktor Mikić i Savo Drezgić, na oduševljenje publike i kompletne klupe. Golobradi Drezgić uspeo je da se upiše među strelce, što je posebno obradovalo publiku. Kod Spartaka Andrija Bojić je ubacio 17 poena, dva manje imao je Aleksandar Danilović, dok je dvocifren bio još Aleksa Jugović sa 10 poena.

Partizan Mozzart Bet - Spartak Subotica 91:69

/23:16, 30:18, 20:19, 18:16/

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 9, Ledej 14 (11sk), Drezgić 2, Avramović 13 (6as), Panter 3, Smailagić, Egzum 8, Mikić, Naneli 6, Lesor 17, Trifunović 5, Anđušić 14.

Spartak: Terens 7, Jugović 13, Ilkić 2, Prija, Dodić 3, Milisavljević 9, Gazibegović, Bojić 17, Danilović 15, Cvetinović 1, Sokolović 2, Barna.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALA

Sreda:

Partizan Mozzart Bet - Spartak Subotica 91:69

/Lesor 17 - Bojić 17/

21.00: (1,85) Mega (hendikep -21,5) Vojvodina (1,85)

Četvrtak:

18.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -28,5) Borac Mozzart (1,85)

21.00: (1,85) FMP Železnik (hendikep -23,5) Metalac Valjevo (1,85)

POLUFINALE

Petak u 17.00 i 21.00

FINALE

Subota u 21.00



tagovi

KK Spartak SuboticaPartizan Mozzart BetKK PartizanKup Radivoja Koraća 2023.Kup Radivoja KoraćaZek LedejMatijas LesorAleksa AvramovićTristan VukčevićAndrija Bojić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara