Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Partija karijere Nikole Đurišića - 31 poen za pola sata!

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 20:10

Reprezentativac Srbije krunisao sjajnu formu ekipe Marka Baraća i bio najzaslužniji za slavlje protiv Splita - 92:78

Mega se šestom vezanom pobedom u ABA ligi problila na četvrto mesto regionalnog takmičenja, a mladi šuter Nikola Đurišić je zabeležio partiju karijere u okršaju sa Splitom - 92:78.

Momak rođen u belgijskom Gentu, postigao je 31 poen, što mu je rekord profesionalne karijere, a sve to za pola sata provedenih na parketu. Reprezentativac Srbije je svom učinku je pridodao je i tri skoka i četiri asistencije. Gađao je 5/8 za tri poena, te 5/7 za dva.

Izabrane vesti

Đurišić je u drugi plan gurnuo gotovo savršenu partiju Stefana Milenjovića, koji je bio najkorisniji igrač utakmice sa indeksom 36. Odlični bek je postigao 20 poena i zabeležio osam skokova i četiri asistencije, uz 8/10 šuta iz igre.

Individualan učinak igrača Mege stigao je kao kruna sjajne forme ekipe Marka Baraća. Mega je produžila savršenu seriju, pa će se u poslednjem kolu u Laktašima igrati za ostanak na četvrtoj poziciji, koja garantuje prednost domaćeg terena u plej-ofu. Sa druge strane, Splićani nemaju ništa u svojim rukama, pošto u poslednjem kolu dočekuju Crvenu zvezdu, a izjednačeni su po broju pobeda sa devetoplasiranim Studentskim centrom.

Predvođen Đurišićem i Miljenovićem domaćin je utakmicu sa Splitom tokom čitavog drugog poluvremena držao pod apsolutnom kontrolom. Mega je do dvocifrene prednosti stigla u trećoj deonici, a u odlučujućem kvartalu je bez većih oscilacija odbila sve nalete ekipe Slavena Rimca. Split je početkom poslednjeg kvatala došao do zaostatka od osam poena (69:77), ali nije imao snage za više. Baraćev sastav je dodao gas i odlepio se na nesostižnu prednost.

Dvocifren u domaćem sastavu bio je i Andrija Jelavić sa 12 postignutih poena, dok je Di Džej Fanterburk bio najefikasniji kod Splita sa 25 poena.

ABA LIGA – 25. kolo

Četvrtak:

Zadar – FMP Železnik 72:75

/Božić 26 – Kuzmić 18/

Subota:

Krka – Cedevita Olimpija 92:78

/Stergar 17 – Kobs 16/

Mornar – Borac Mozzart 80:78

/Veders 25 - Tasić 19/

Cibona - Igokea 70:77

/Aranitović 21 – Nakić 16/

Nedelja:

Mega - Split 92:78

/Đurišić 31 - Fanterubrk 25/

19.30: (2,55) Budućnost (14,5) Partizan Mozzart Bet (1,60)

Ponedeljak:

18.00: Crvena zvezda – Studentski Centar

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola Đurišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara