Đorđe Gagić (© Star sport)
Đorđe Gagić (© Star sport)

Partija karijere Đorđa Gagića: 31 poen za 20 minuta

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.24. | 17:54

"Možda bih dao i 50 da nisam promašivao slobodna bacanja", prepričava nam utiske Gagić posle plasmana u finale Kupa Litvanije

Više od 15 godina Đorđe Gagić pliva u profesionalnim vodama košarke, ali teško da može da se seti bolje i dominantnije partije od današnje u polufinalu Kupa Litvanije. Nekadašnji centar Partizana vodio je Lietkabelis srpskog trenera Nenada Čanka do velikog trijumfa nad Ritasom rezultatom 94:86.

Gagić je bio ubedljivo najbolji pojedinac, ubacio je 31 poen uz samo dva promašaja iz igre, šutnio je čak 12 puta. Dodao je i 10 skokova.

Izabrane vesti

"Ko zna šta bi bilo da nisam promašio ovoliko slobodnih bacanja. Možda bih dao i 50", uz smeh počinje Đorđe Gagić javljanje za Mozzart Sport.

Ipak, možda i najimpresivnija brojka je da je sve ovo uspeo za svega 20 minuta na parketu.

"Dobra utakmica, jako mi je bitno i drago da sam uspeo da se vratim na željeni nivo i izdignem iz situacije u kojoj sam bio na početku sezone. Pokazao sam ko sam i šta sam".

Priča je na kratko poprimila ozibiljan ton...

Ko je pratio karijeru Đorđa Gagića zna da je već ostavio dubok trag u Lietkabelisu od 2020. godine do 2022. godine. I tada je trener bio Nenad Čanak. U međuvremenu Gagić se vratio u Srbiju, igrao kratko u Borcu, potom bio u Francuskoj, a ove sezone se vratio u Litvaniju, ali je obukao dres Vulfsa, međutim nije se dugo zadržao.

Otkrio je zbog čega.

"Krenuo sam u Vulfsima, došao spreman da pomognem, ali jednostavno nije išlo. Kada god sam bio na terenu pokazao sam da mogu, ali kako da pokažeš šta znaš, kada ne dobijaš minute. To nije moguće i na kraju smo se razišli".

Usledio je poziv od dobro poznatog čoveka - Nenada Čanka. Gagić se vratio u Liektabelis 6. februara i ponovo pokazao da je i dalje igrač koji i te kako može da pomogne timu.

"Neuporedivo je lakše igrati kada znaš da te neko želi, odmah je i motiv tu, a o Nenadu Čanku mogu da pričam danima. Mlad srpski trener sa orgomnim kapacitetom, za mene je on već sada evroligaški kapacitet, jedan od retkih trenera koji je u stanju da ostvari odnos i komunikaciju sa svakim igračim, da ti otvoreno i iskreno priča o svemu. Lepo ti kaže, šta treba da se popravi, šta je problem, a šta je dobro. Kada imaš takvog čoveka na klupi, za koga znaš da ti čuva leđa, onda i ovakvi rezultati nisu iznenađenje".

Sada se čeka protivnik u finalu, ali u Litvaniji se zna ko je favorit u svemu - Žalgiris.

"Već smo napravili lep uspeh, srebro je sjajno, ali želimo još veći uspeh. Spremamo se i borićemo se, to je sigurno".

Potencijalno susret sa bivšim trenerom Andreom Trinkijerijem.

"Biće zanimljivo", uz smeh završava Gagić.


tagovi

Đorđe GagićNenad Čanak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara